С изкуствен интелект, журналисти за успели да проследят укриващ се

...
С изкуствен интелект, журналисти за успели да проследят укриващ се
Коментари Харесай

С изкуствен интелект проследиха германска терористка

С изкуствен интелект, публицисти за съумели да проследят укриващ се член на немската " Фракция Червена войска " доста преди полицията в страната да разгласи по-рано тази седмица, че е стигнала до пробив в един случай, останал забранен от 30 години, съобщи Ройтерс.

65-годишната Даниела Клет, член на коренно лявата организация, бе задържана в понеделник в жилището ѝ в Берлин по съмнение в осъществяване на кражби и минимум един опит за ликвидиране в интервала от 1999 година до 2016 година Тези хипотетични закононарушения тя е направила, с цел да се устоя, до момента в който е живяла в конспиративност.

Германската полиция и службите за сигурност бяха разкритикувани поради несполучливите им следствия на някои политически престъпни случаи. Техни бранители споделят, че строгите закони за дискретност лимитират опциите им да употребяват методите с изкуствен интелект, които екип на немска телевизия е употребявал предходната година, с цел да наблюдава Клет.

Даниела Беренс, министърката на вътрешните работи в провинция Долна Саксония, където са осъществени множеството закононарушения, регистрира ареста на Клет като огромен пробив и заслуга за полицията и прокурорите по случая.

Но стана ясно, че предходната година екипът за подкасти на телевизия А Ер Де е наблюдавал Клет, една от тримата членове на " Фракция Червена войска ", търсени към този момент 26 години след разпускането на организацията, като е качил нейна фотография в приложението за търсене на изображения " ПимАйс " (PimEyes). С негова помощ са открити фотоси на доста по-възрастна жена на име Клаудия Ивоне, която до 2020 година, когато избухна пандемията от коронавирус, постоянно се е изявявала на афро-бразилската сцена в Берлин и се е занимавала с бразилския военен танц капоейра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР