С изключително остър тон председателят на ПГ на ДПС Делян

...
С изключително остър тон председателят на ПГ на ДПС Делян
Коментари Харесай

Пеевски обвини Радев в чудовищна корупция: Президентството е тъмна институция, пълна с много кеш!

С извънредно изострен звук ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски заприказва намерено за корупционни практики, свързани с президента Румен Радев - нещо, което от дълго време се мълви в политическите среди.

Президентството е „ тъмна институция, цялостна с доста кеш ”, разгласи днес Пеевски и публично изиска информация за това какво се случва с следствията, свързани с президента. 

 

„ Да сте чули нещо за тях? Може би би трябвало да забележим в какви връзки е той с основния прокурор. Да не би да има каузи „ на трупчета "? Какво се случи със записания диалог, където той спасяваше дамата на сърцето си? Има ли край това дело? Къде е прикрито? От Гешев, от настоящия основен прокурор или някой различен? ", попита Делян Пеевски.

 

По думите му Радев „ сега си прави партия ”.

„ Според мен е събрал задоволително средства от двете години. Корупционният кръг към него е колосален ”, сподели още Пеевски, като попита: „ Къде потъна „ пътят на Копринката ”?, „ Къде потъна Сотир Ушев? ”, „ Кой е касиерът? ”. 

 

За ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Президентството е „ тъмна институция, цялостна с доста кеш ”.

 

" Президентът би трябвало да спре да тъне в комфорт, би трябвало да излезе и да отговори. За мен прожекторът би трябвало да свети към Президентството - една тъмна институция цялостна с доста кеш ", атакува Пеевски.

 

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи разяснява и решението на президента да сезира Конституционния съд против избора на нови съдии.

 

" Румен Радев просто си анонсира проектчето „ Трети март " и по тази причина този проруски президент се пробва да влезе във война с атлантическото болшинство. Съветвам го да не се занимава с това, да подаде оставка през днешния ден, да си основе плана, да се занимава с избори, а не да се крие зад имунитета си ", посочи недвусмислено  Пеевски.

 

Пеевски обаче счита, че Радев няма да излезе напред с план, а ще застане отново зад някой, както направи с Кирил Петков и Стефан Янев. 

 

„ Моето мнение е, че президентът се опасява да излезе като водач на тази партия. Пак ще постави някое „ бау-бау " начело, както го е правил до момента и ще се скрие ", сподели още Пеевски.

 

Той отиде още по-далеч в рецензиите се към Радев, като го назова " цирково куче " на Нинова.

 

Да се дефинира какъв е. Днес Нинова го поучава да скача – той скача. Първо да реши дали е нейното цирково куче или ще става водач на партия. Но той се опасява да основе партия, тъй като се опасява за имунитета си. Пълният имунитет, който има сега. Защото мнението ми е, че вие би трябвало да попитате какво стана с следствията за президента Радев. Да сте чули нещо за тях, прикани Делян Пеевски медиите.

 

" Може би би трябвало да забележим в какви връзки е той с основния прокурор. Да не би да има каузи на трупчета. Хубаво е да поровите, какво се случи с записания диалог, където той спасяваше дамата на сърцето си, има ли край това дело или няма? Къде е прикрито? От Гешев?! От настоящия основен прокурор?! Или от някой различен?! Това са въпроси, на които президентът Радев би трябвало да отговори ", безапелационен бе Делян Пеевски.


" Събрал задоволително средства за двете години, корупционният кръг с неговите съветници към него е колосален. Къде потъна „ Пътят за Копринката “, къде потъна Сотир Ушев, кой е касиерът? Това са доста въпроси. Ако имаме прокуратура, да  ги зададе. Надявам се откакто създадем новия закон за правосъдната власт ще има прокуратура, ще има служби и следствия.  Защото това е невероятно, едни хора с парите, които събраха за две години да си вършат партия, настоя ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

 

Президентът би трябвало да спре да тъне в комфорт, би трябвало да излезе и да отговори. За мен прожекторът би трябвало да свети към Президентството - една тъмна институция цялостна с доста кеш, прикани Пеевски.

 

„ Президентът, в случай че е заслужен, да излезе, да подаде оставка, да си направи партията, а да не отклонява вниманието с тематики, които са завършили. Темата с Конституционния съд завърши. Бяха определени двама почтени претенденти, които ще положат клетва в петък. Тема – няма ”, безапелационен е Пеевски като остро разяснява опита на президента Румен Радев да блокира встъпването в мандат на новоизбраните от Народно събрание членове на Конституционния съд.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР