С изказването си след края на срещата на Г-7 канадският

...
С изказването си след края на срещата на Г-7 канадският
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп обвини Трюдо в предателство, двойна игра и удар в гърба на САЩ

С изявлението си след края на срещата на Г-7 канадският министър председател Джъстин Трюдо „ нанесе удар в гърба ” на Съединени американски щати. Това накара американския президент Доналд Тръмп да не утвърди заключителната декларация, съобщи в неделя шефът на Националния стопански съвет към президента на Съединени американски щати Лорънс Кудлоу, написа Блиц.

В събота Тръмп разгласи, че е разпоредил на представителите си да не подписват заключителната декларация от канадската среща на Г-7. Той изясни решението си с „ лъжливите заявки ” на Трюдо от конференцията му в края на срещата и фактът, че Отава постанова огромни мита на фермерите, служащите и фирмите от Съединени американски щати. По думите на Тръмп, след излитането му за Сингапур, Трюдо е декларирал, че „ американските данъци са оскърбителни ” и той няма да разреши сходно отношение.  
 
„ Той в действителност ни нанесе удар в гърба ”, сподели Кудлоу в изявление за Си Ен Ен, говорейки за кандаския министър председател. „ Той направи неприятна услуга на всички от Г-7 ”, добави съветникът на Тръмп.
 
Кудлоу дефинира заявката на Трюдо на конференцията като „ политически трик ”, ориентиран към вътрешната публика. " Президентът Тръмп взе участие добросъвестно в процеса ”, сподели съветникът, визирайки договарянията на срещата на Големите седем. „ След това той се качи в самолета, отлетя и Трюдо стартира да го подлага на критика на конференцията. Извинявайте, само че това е изменничество. Това е двойна игра ”, съобщи  Лорънс Кудлоу.
 
В края на месец май министърът на търговията на Съединени американски щати  Уилбър Рос съобщи, че от 1 юни американската администрация ще вкара мита върху вноса на стоманена и алуминиева продукция от Европейския съюз, Канада и Мексико. Канада и Европейски Съюз оповестиха, че ще вкарат ответни ограничения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР