С издигане на Националното знаме на Република България пред паметника

...
С издигане на Националното знаме на Република България пред паметника
Коментари Харесай

146-ата годишнина от Освобождението на България се отбелязва тържествено с участието на представителни военни подразделения

С издигане на Националното знаме на Република България пред паметника на Незнайния боец и реверанс в символ на поклонение към починалите за национално избавление и обединяване, започнаха честванията на Трети март в София. В ритуала участваха представителни подразделения на Националната гвардейска част със знамената-светини и Гвардейският внушителен духов оркестър.

В наличието на министър-председателя Николай Денков, вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, заместник-министъра на защитата Станимир Георгиев, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и кмета на София Васил Терзиев българският трикольор беше повдигнат под звуците на химна на Република България. В чест на Националния празник беше създаден артилерийски салют от 20 залпа.

Пред паметника на Незнайния боец в столицата бяха поднесени венци и цветя. На тържествения обред участваха министри, народни представители, висши офицери от Българската войска, духовници, представители на дипломатическия корпус, членове на военно-патриотичните съюзи, доста жители.

В 12.00 ч. беше осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред постройката на Администрацията на президента.

Военнослужещи от Българската войска участваха в честванията във връзка Националния празник на Република България в цялата страна. Те отдадоха воински почести на героите, починали за свободата на Родината и сервираха венци и цветя.

Тържествената инспекция (заря) в чест на 146-ата годишнина от Освобождението на България ще се организира от 18.30 ч. на площад „ Народно заседание “. В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, както и военнослужещи от Съвместното командване на силите. Командващ на тържествената инспекция (заря) е бригаден военачалник Димитър Хлебаров – пълководец на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана (КИПКО).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР