С издаването на разрешението за ползване завърши укрепването на свлачището

...
С издаването на разрешението за ползване завърши укрепването на свлачището
Коментари Харесай

Укрепиха свлачището на пътя Радомир-Перник

С издаването на разрешението за прилагане приключи укрепването на свлачището при км 72+300 на пътя Кюстендил-Радомир-Перник, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година, посредством Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет.

Интензивните превалявания през 2015 година активизираха свлачищна зона на първокласния път, който е съществена транспортна връзка на жителите на Кюстендил и Радомир със София. За прекъсване на свлачищния развой на обекта, наоколо до Радомир, са изпълнени геозащитни строително-монтажни работи.

Изградена е укрепителна структура, която включва стоманобетонови водачи в петата на свлачищния откос и стоманобетонова подпорна стена. Отводняването в сектора се реализира посредством дренажни ребра, облицован окоп и дренаж. Отсечката е с възобновена хоризонтална маркировка.

Изпълнител е „ ПЪТГЕО 2018 “ ДЗЗД, с участници: „ Пиринстройинженеринг “ ЕАД и „ ГЕОКОНСТРУКТ “ ООД. Договорът е на инженеринг (проектиране и строителство) на обща стойност 336 000,00 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол e сбъднат от „ ПЪТГЕО 2018 “ ДЗЗД. Строителният контрол е на „ Консулт инженерингс “ ЕООД и е на стойност 17 010 лева с Данък добавена стойност.
 АПИ
Обектът е осъществен по план „ Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 “ по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година, по който се възвръщат пет обекта.

Общата стойност на плана е 17 815 006,80 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лева с Данък добавена стойност, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лева с Данък добавена стойност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР