С Изборният кодекс с изменя друг закон-за Референдумите. Там се

...
С Изборният кодекс с изменя друг закон-за Референдумите. Там се
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Този парламент е юридически най-неподготвен, по-добре да отиде в пясъчника

С Изборният кодекс с променя различен закон-за Референдумите. Там се заличава текст, който споделя,че жители не могат да бъдат питани за въпроси, които са от компетенциите на Велико народно събрание. Това сподели по БТВ адв. Емил Георгиев от самодейност “Правосъдие за всеки ”.
Сега се оказва, че като се заличи този текст, би могло някой да провежда референдум по въпрос, който е от компетентността на Велико народно събрание. Тава законово изменение е незаконно. Няма ред, по който конституционни промени да се вкарват през промени на Народно събрание.

Референдумите би трябвало да се провеждат към въпроси, които простичко може да се отговори с да и не. В Швейцария от епохи порастват с това. Ние би трябвало да натрупаме опит. Дори в Швейцария не можете с реферундум да премахнете интернационално обвързване.

Този парламент е юридически най-неподготвен. Може би е по-добре да отиде малко в пясъчника и да натрупа опит. Президентът, за разлика от Народното събрание, стартира да провежда полемики по въпроси за правораздаването. Внесоха се над 10 оферти. Имаме 4 хрумвания в правосъдната влат. Едната - без фигурата на основния прокурор, тя е изкуствено пришита. Второ-намаляване на политическата квота във Висш съдебен съвет, трето- унищожаване на профилираните съдилища и четвърто- най-важното- обжалваемост пред съда на отводите за формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР