С избирателна активност от 64,22 процента, при 65,67 на сто

...
С избирателна активност от 64,22 процента, при 65,67 на сто
Коментари Харесай

Изборите за членове на ВСС от квотата на съдиите приключиха с близо 65% активност

С изборна интензивност от 64,22 %, при 65,67 на 100 нощес , завърши балотажът на изборите за членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) от съдийската квота. След като през вчерашния ден магистратите не съумяха да изберат нито един от претендентите, гласуването продължи и през днешния ден.
В този час тече преброяването на хартиените бюлетини.

Общо 15 са магистратите, които се състезават за шестте места за членове на деветия състав на Висш съдебен съвет от професионалната квота на съдиите. Право на присъединяване в избора имат 2 197 съдии, от които 1916 са декларирали електронно отдалечено гласоподаване през интернет. Избрани са тези, които имат най-вече гласове, а не както на първия тур - най-малко 50 на 100 от гласовете.

При преброяването нощес шестимата с най-висока поддръжка бяха ръководителят на районния съд във Велико Търново Младен Димитров, заместник-председателят на окръжния съд във Варна Мария Терзийска, заместник-председателят на районния съд в София Даниела Александрова, ръководителят на административния съд в Пловдив Явор Колев , заместник-председателят на окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова и ръководителят на окръжния съд в Ямбол Васил Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР