С Иван Гешев водим задочно спор от доста време и

...
С Иван Гешев водим задочно спор от доста време и
Коментари Харесай

Да не си заравяме главата в пясъка за Шенген, иска Крум Зарков

" С Иван Гешев водим задочно спор от много време и това не е негова нова позиция. Не знам за какво законопроектът за следствие на основния прокурор и заместниците му да е цялостна покруса? ". Такъв въпрос насочи служебният правосъден министър Крум Зарков пред Нова телевизия в отговор на рецензиите на обвинител номер едно.

По думите му за всеки, който не е основен прокурор, би трябвало да става за човек, който не му е зависещ. Зарков не знае за какво основният прокурор дефинира законопроекта като покруса , само че има вяра, че самият законопроект може да мине в 49-то Народно заседание и да бъде подсилен от всички партии, оповестили за приоритет законите по Плана за възобновяване резистентност, Шенген, Еврозоната и правосъдната промяна. Тези тематики засягат едни и същи закони, като един от тях е този, който основният прокурор непрестанно подлага на критика и го направи лакмус за политическата воля, уточни Зарков.

Служебният правосъден министър желае да види дали ще има задоволително политическа воля, с цел да се одобри законопроектът за следствие на основния прокурор. Зарков не се наема да интерпретира думите на който и да било, а желае да вижда обстоятелствата.

Според Зарков не е реалистично сега да се ръководи посредством Велико Народно заседание , с което да се отстрани фигурата на основния прокурор в България. Служебният правосъден министър мечтае за деня, в който битката с корупцията няма да зависи от разбирателството сред партиите. Ключова стъпка в битката с корупцията може да направи 49-то Народно заседание, моментът е назрял и в тези месеци има какво да се направи, безапелационен бе Крум Зарков.

За работата на КПКОНПИ Зарков увери, че работата на комисията не е замръзнала. Политическата рецесия и невъзможността за несформиране на болшинства България увисна с доста основни конституционни органи, уточни той и добави, че КПКОНПИ действа и прави инспекциите си.

" Три-четири стъпки са и те би трябвало да бъдат гласувани в Народното събрание ", уточни Зарков.

По отношение присъединението на България в Шенген Зарков разяснява, че в случай че продължаваме да си заравяме главата в пясъка, нищо положително не ни чака. Ако създадем това, което сме дали обещание като ангажимент, няма да има никакъв проблем да влезем в Шенген. Служебното държавно управление съумя да въздигне тематиката за Шенген, получихме и дата - октомври месец, само че през юли месец би трябвало да имаме добър отчет за върховенството на закона със законопроекта за основния прокурор, сподели служебният правосъден министър.

Ако оставим Шенген, парите, европейския почит на нещата, то една правова страна, в която има даже един, който чисто алегорично е над закона, надолу отиват всички проблеми, които виждаме, посочи Крум Зарков.

По тематиката за домашното принуждение министърът добави, че Министерство на правораздаването прави каквото може, само че поддържа законопроектът на Българска социалистическа партия за домашното принуждение. Трябва да се сътвори център за поддържа на жертвите от домашно принуждение, настоя служебният правосъден министър. Това, което може да се случи, е, че в случай че някоя жена се усеща застрашена, обади се и потърси помощ, ще получи съответна правна помощ.

Запитан за концепцията на Асен Василев за ротация на ръководителя на Народното събрание , Крум Зарков съобщи, че такава концепция е съществувала, само че в един миг ще има единствено един ръководител, за който политическите сили би трябвало да са се договорили, с цел да може той да отстъпи стола си на различен. Той не счита, че служебното държавно управление може да стане постоянно. Зарков дефинира още всички обвинявания към президента и служебния кабинет като голословни.
 Гешев не вижда примирение у депутатите, черноглед е за смяна
Гешев не вижда примирение у депутатите, черноглед е за смяна

Призовава националните избраници да загърбят персоналните си интереси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР