С итуацията от протестите през лятото се пренесе в парламента...

...
С итуацията от протестите през лятото се пренесе в парламента...
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Проблемът е същият като на площада

С итуацията от митингите през лятото се придвижи в Народното събрание... Проблемът е същият като на площада. Те тогава се разединиха, а се разединиха, тъй като всеки взе да вижда ясно своята вероятност и взе да играе за себе си. Това съобщи пред Диана Найденова в " " социологът Андрей Райчев.

"За да разберем какво става в този момент, би трябвало да се върнем съвсем година обратно – през август 2020 година Тогава държавното управление беше под тежък обстрел на неодобрение. Причината беше не толкоз, че това държавно управление правеше нещо друго, в сравнение с по-предишна година и по този начин нататък 12 години обратно, а че, първо, 12 години са доста, захабяват, в случай че си във властта. И второ - беше затварянето.

Хората бяха безобразно затворени. Между София и Пловдив не можеше да се пътува. Когато ги пуснаха, откатът докара в това число и до този площад. Те бяха на площада, а зад тв приемниците 60% подкрепяха протестиращите, 30% - не. Мина година, митингите стихнаха и отново влязохме в нова вълна на пандемията и следващо затваряне, само че този път основателно. И в този момент на изборите народът отново избухна още веднъж в съответствие 60 на 30...

Тези 60%, които са срещу държавното управление, не са от едно място, не са обединени. Първо, лятото на митингите, това бяха Българска социалистическа партия, Слави Трифонов, Мая Манолова и „ Отровното трио”. Тези на площада се разделиха – Христо Иванов си правеше настрана манифестации, Българска социалистическа партия си правеха настрана манифестации. Единствено Манолова, Бабикян и Хаджигенов се съединиха по предизборни съображения, само че се карат постоянно, тъй като не са едно ѝ също. В последна сметка митингите стопираха, тъй като всички те се разделиха ", разясни Райчев.

Според него недоволните от ръководството на Борисов имат втори изпит по същите въпроси.

По думите му има три разновидността - да създадат нещо през идващите четири години, да създадат нещо краткотрайно или да отидем на нови избори.

"Всички споделят, че ще застанат зад държавно управление на Слави Трифонов, с изключение на него самия. Той прави това, което правеше и на площада - всички шумяха, а Слави съвсем мълчеше ", посочи Райчев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР