С искане за прокурори и разследващи полицаи във всички т.нар

...
С искане за прокурори и разследващи полицаи във всички т.нар
Коментари Харесай

Прокуратурата посече Манолова

С искане за прокурори и проверяващи служители на реда във всички т.нар ромски секции в София по време на балотажа се обърнаха към Сотир Цацаров от Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София. В публикуван до медиите отговор, от офиса на обвинител №1 показаха, че екипът на опозиционния кандидат-кмет не е дал никакви съответни данни за търговия с гласове.

В самия сигнал от ръководителя на ИК Никола Вапцаров и адв. Минчо Спасов се приказва за „ невиждано пазаруване на гласове” в секции с преобладаващо ромско население във Филиповци, Красна поляна, Люлин, Слатина и „ другите околности на град София”.

От комитета приканват: „ Настоятелно МОЛЯ да организирате изключително дежурство на всички прокурори и проверяващи служители на реда, които не са в позволен отпуск, персонално да участва със служебни и персонални коли в ромските квартали на София, с цел да установяват пазаруването на гласове, което се готви повсеместно”.

В отговор Цацаров показва какъв е общоприетият ред, по който се провежда отбраната на политическите права на жителите в изборния ден – градският прокурор и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи работят дружно, денем дежурни прокурори могат да реагират на съответни сигнали, включително – и подадени онлайн.

„ В подадения от вас сигнал липсват каквито и да е съответни изказвания за осъществени закононарушения срещу политическите права на жителите, с изключение на общото умозаключение за „ невиждано пазаруване на гласове” в изборни секции, за които сте приложили резултатите от първия тур на изборите”, отбелязва Цацаров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР