С искане за по-тежко обвинение, Пловдивският окръжен съд върна делото

...
С искане за по-тежко обвинение, Пловдивският окръжен съд върна делото
Коментари Харесай

Съдът поиска по-тежко обвинение за отцеубиеца от Неделево, делото не стартира

С искане за по-тежко обвиняване, Пловдивският областен съд върна делото против Стоил Терзиев, който преби до гибел татко си в Неделево в досъдебната му фаза. По думите  на съдия-докладчика Петко Минев,  Стоил досега е осъждан 6 пъти от 2000 година насам за разнообразни закононарушения, в това число за владеене на опиати. Последно е наказан през 2018 година и е лежал в пандиза до 2019. Следователно е минал дребен период от последната му присъда и по този начин Терзийски е направил убийството на татко си в изискванията на опасен рецидив. Това стана ясно в правосъдната зала, където през днешния ден трябваше да започва разпоредителното съвещание. По тази причина магистратите не дадоха ход на делото и  поискаха този пропуск от страна на държавното обвиняване да бъде поправен.
Прочетете още

Обвиняемият Стоил Терзиев, който на предходното съвещание бе постъпил в психиатрията към пандиза в град Ловеч с шизофренични признаци, през днешния ден бе доведен в правосъдната зала с белезници и в по-добро психологично положение. В заседателната зала присъстваше брачната половинка на убития и майка на обвиняемия- Димитрия Терзиева, която съобщи, че няма да вземе присъединяване в правосъдния развой.

Защитата му, юрист Стефан Левашки,  изиска от съда да му бъде предоставена епикриза от болничното заведение, с цел да наблюдава положението на клиента му и дали той е съответен да участва на съвещания. Левашки пожела също по този начин делото да протече без разпит на някои от очевидците.

След като в детайли изслуша страните, ръководителят на правосъдният състав реши, че фактически в обвинителния акт е позволено значително нарушаване, което би трябвало да бъде поправено и да се повдигне по-тежко обвиняване по отношение на отцеубиеца. Така правосъдното произвеждане беше прекъснато, а делото се върна на прокуратурата.

Припомняме, че Стоян Терзиев съзнателно умъртви 64-годишния си татко Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният умря в болница. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крайници. Майката се е опитвала да го спре, само че той продължавал.

Установени са пострадвания по цялото тяло. Терзиев е съборил татко си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е почнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната железна маса в двора, а на единия й крайник са открити кръв и коса от главата на бащата. 

Според обвинителния акт бащата и сина, живеели в къща в пловдивското село, като сред двамата възниквали разногласия след приложимост на алкохол. Скандалите от време на време прераствали във физическа разпра, само че без да се стига до пострадвания.

На 16 март 2022 година двамата още веднъж седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата лежащ да спи. Синът останал на масата, а бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и споделил, че ще излезе на открито.  Стоян Терзийски го предизвестил да не върви на никое място. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото изиска. Тогава сина му се ядосал и го блъснал, при което убитият изгубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина обвинения  започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата.

От очевидец на протичащото се бил подаден сигнал на тел. 112.  На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 година 64-годишният Антон Терзиев умрял от пострадванията си.

По време на разглеждането на мярката за неотклонение отбраната на обвинения неведнъж посочи като причина за гибелта на Антон лекарска неточност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР