С искане за писмен отговор евродепутати изпратиха въпрос до Европейската

...
С искане за писмен отговор евродепутати изпратиха въпрос до Европейската
Коментари Харесай

Емил Радев с подкрепа за прилагане на европейски етикет за хуманно отношение към животните

 С искане за писмен отговор евродепутати изпратиха въпрос до Европейската комисия по отношение на бъдещия европейски етикет за хуманно отношение към животните. Сред подписалите документа е и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който е зам.-председател на Интергрупата за отбрана на животните в Европейския парламент. 

Според евродепутатите новата доброволна скица за етикетиране, която министрите на земеделието на Европейски Съюз желаеха от Европейска комисия по отношение на хуманното отношение към животните, би трябвало да осведоми потребителите за прилаганите способи на отглеждане, превозване и кръвопролитие.   

" По принцип този етикет ще бъде даден на храни, създадени при по-строги стандарти от тези, които към този момент са планувани в законодателството на Европейски Съюз. Следователно би било евентуално доста да усъвършенства положението на животните, като в същото време усили приходите на фермерите, ангажирани с хуманния метод ", се акцентира в претекстовете за изпратения до Европейска комисия въпрос.

Инициативата на евродепутатите е част от напъните да се осъществят политики за оптималната осведоменост на потребителите във връзка с произхода и сигурността на продуктите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР