С искане за отвод на двете вещи лица, изготвили комплексната

...
С искане за отвод на двете вещи лица, изготвили комплексната
Коментари Харесай

С изслушване на комплексната арабистка експертиза продължи делото за радикален ислям


С искане за отказ на двете движимости лица, изготвили комплексната експертиза в региона на арабистиката, стартира следващото съвещание по делото против Ахмед Муса и 13-те обвинени за проповядване на ненавист на религиозна основа и пропагандиране на война посредством разпространяване концепциите на „ Ислямска страна “.

В началото на правосъдното съвещание юрист Елвира Панкова показа здравно, с което удостовери болестта на Ахмед Муса и отсъствието му от предходното съвещание, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пазарджик.

Защитата на подсъдимите изиска отказ на движимостите лица, които са изготвили комплексната експертиза в региона на арабистиката. Според юрист Елвира Панкова, едното експерт - Милко Василев е предубедено към делото поради биографията му. Тя уточни още, че той не е включен в описите на преводачите. Той е бил консултант на министъра на защитата, бил е в Националната работа за сигурност, шеф в ДАНС, както и полковник. С оглед тези длъжности, съгласно Панкова, той не е бил справедлив при правене на експертизата.

Другото експерт Весела Тодорова няма приключена магистратура и академична степен, не е и в описите с движимостите лица. Адвокатите желаеха да не бъде изслушвана арабистката експертиза, направена от тях. Ахмед Муса съобщи в правосъдна зала, че движимостите лица не са приключили теология в исляма и по тази причина нямали право да го поясняват.

Съдия Кристина Пунтева обаче реши, че настояванията на отбраната са неоснователни. И двете движимости лица имат нужната професионална подготовка, а доводите на юрист Панкова за преднамереност на Милко Василев са несъстоятелни. Делото продължи с въпроси, отнасящи се до експертизата на книгата „ Вероотстъпване ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР