С инвестиция по Оперативна програма Наука и образование за интелигентен

...
С инвестиция по Оперативна програма Наука и образование за интелигентен
Коментари Харесай

Технически университет – Габрово открива модерен технопарк

С инвестиция по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014 – 2020 година е построена съвременна научна инфраструктура с високотехнологично съоръжение.
За 1 823 602 лева са въведени ограничения за енергийна успеваемост посредством фотоволтаични и слънчеви панели, инсталирани са термопомпени и климатични системи, постройката е топлоизолирана. Обособени са четири лабораторни комплекса с измервателни уреди и софтуерно обзавеждане на стойност 4 203 780 лева
Техниката ще се употребява за научно-приложни проучвания в региона на мехатрониката и чистите технологии, както и за образование на студенти и докторанти. Лабораториите ще са налични и за бизнес организациите, като се планува част от тях да бъдат упълномощени.
Общата стойност на плана Център за подготвеност „ Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии “ е  лв. Технически университет – Габрово е водеща организация и работи взаимно с шест колегата – наши университети, институти на Българската академия на науките и локални компании.
 Габрово e измежду отличените 23 общини с Етикет за нововъведения и положително ръководство Габрово e измежду отличените 23 общини с Етикет за нововъведения и положително ръководство
За трети следващ път Община Габрово е удостоена с влиятелната премия „ Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално...

Във връзка с противоепидемичните ограничения събитието ще може да се гледа посредством непосредствено лъчение в платформата Microsoft Teams на следния   .
В церемонията ще вземат участие представители на централни и локални органи на властта, научните среди, бизнеса и партньорски структури. Чрез онлайн връзка ще се включат просветителният министър Красимир Вълчев и българският еврокомисар Мария Габриел.
На същата дата от 15:30 до 16:30 часа ще се организира онлайн информативен ден по плана, където ще бъдат показани дейностите и научната стратегия. Срещата може да се наблюдава на следния  .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР