С инвестиции за около 4 млрд. евро до 2027 г.

...
С инвестиции за около 4 млрд. евро до 2027 г.
Коментари Харесай

ЕК подкрепя развитието на изкуствен интелект с около 4 млрд. евро

С вложения за към 4 милиарда евро до 2027 година Европейска комисия ще поддържа развиването на изкуствен интелект, заяви специфичният делегат на Българска телеграфна агенция. Парите са от бюджета за обучение и цифровизация, като общите частни и бюджетни вложения ще доближат към 4 милиарда евро. Предложенията включват опцията за развиване на европейска инфраструктура в езиковите технологии, с цел да се преодолее дефицитът на данни за европейските езици за образование на решения с ИИ.

Очакванията на Еврокомисията са отсега нататък изкуственият интелект да бъде употребен в това число при ръководството на придвижването в градовете и обработката на отпадъците. Предстои Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз да оценят предложенията на комисията.

Европейската комисия показа през днешния ден оферти за ограничения в поддръжка на европейските сдружения за създаване на изкуствен интелект (ИИ) с отчитането на полезностите и разпоредбите на Европейски Съюз. В известие на комисията се отбелязва, че през декември бе реализирано политическо съглашение за европейско законодателство за ИИ и това ще бъде първият изчерпателен закон в света в тази област.

Предложените през днешния ден ограничения включват придобиване, осъвременяване и потребление на суперкомпютри, основани за ИИ. Целта е да се открие опция за бързо самообразование на машините и образование на огромни модели на изкуствения интелект с общо предопределение. Комисията предлага да бъде улеснен достъпът до тези суперкомпютри. Предвижда се основаването на отдел, който следи за развиване на политиката в региона на ИИ и да следи и приложението на новото законодателство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР