С инженерна мисъл се проявиха жители на София. Панелен блок

...
С инженерна мисъл се проявиха жители на София. Панелен блок
Коментари Харесай

Укрепиха огромни пукнатини на блок - с планки! СНИМКИ

С инженерна мисъл се демонстрираха поданици на София. Панелен блок в квартал „ Младост “ 2 има съществени пропуквания по козирката. Стените, от които тя е формирана са се пропукали, като са се образували огромни цепнатини сред тях. За да се укрепят, живущи са подхванали ограничения. Но какви? Монтирани са ъглови планки с внушителни размери.

Според коментиращи в обществената мрежа структурата вид козирка не е носеща и няма заплаха за целостта на постройката. Други бяха на противоположното мнение и останаха изумени от решението за подсилване, а трети подходиха хумористично.

„ Блока може и да падне, но планките няма да мръднат! Технологичната съчка, изолационния фас и ъгловата планка са безконечни! И намачкан вестник " Работническо дело " с цел да не духа!

„ Малко пяна по фугите и ще стане като ново. “

„ Ох, Боже, какъв брой необразовани мнения. Това е козирка на входа, не е носещ детайл. Затова панелките имат два входа. Ще излезнат през другия. “

„ Трябвало е да се снима и земята към входа, по този начин ще се види същинския проблем. “

„ Не се прави по този начин бе, хораа! Първо се пълнят фугите с дъвка и по-късно се стяга с планките! “ 

„ Очакваме скоро да има паднали блокове. Няма никаква поддръжка за тях и надзор върху това, кой какво прави. И колкото и здрави и добре направени да са панелките, без поддръжка - всичко си отива. И когато падне блок - отново страната ще е отговорна, а не притежателите, които са избивали стени или не са правили никаква поддръжка. “





Снимки: Надежда Дойчева
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР