Защо трябва да депозирате $5000 в спестовна сметка с висока доходност

...
С инфлацията, която все още е постоянна, но по-хладна от
Коментари Харесай

С инфлацията, която все още е постоянна, но по-хладна от преди, и по-високите лихвени проценти, които правят заема значително по-скъп, много възрастни може да се чувстват така, сякаш имат ограничени икономически възможности . Но с по-високите лихви по кредитни карти и ипотеки идват и по-високи лихви по традиционните спестовни сметки. Лихвите по високодоходните спестявания и сметките за депозитни сертификати (CD) се повишиха експоненциално. Тези сметки предлагат по-голяма лихва от тази, която може да бъде осигурена с обикновени сметки и много от тях надминават инфлацията, което ги прави надежден залог в иначе неравномерна икономическа среда.

За да извлечете максимума от тези сметки спестителите обаче трябва да пазаруват, за да намерят най-доброто за своите нужди. Това включва сметки с високи ставки и малки (или никакви) такси. Те също така трябва да депозират точната сума в точното време, за да извлекат наистина ползите. За мнозина депозит от $5000 във високодоходна спестовна сметка може да бъде перфектната начална сума.

Разгледайте опциите си за високодоходна спестовна сметка сега и започнете да печелите повече лихва.

Защо трябва да депозирате $5000 в спестовна сметка с висока доходност

Времето е всичко, особено когато става въпрос за спестявания. Докато лихвените проценти по високодоходните спестовни сметки бяха незначителни през 2020 г. и 2021 г., те се повишиха значително през последните месеци, което ги прави чудесен начин да печелите повече пари. И има убедителни причини да отворите такъв сега. Ето три, които трябва да знаете.

Процентите са високи

Въпреки че не са толкова високи, колкото някои краткосрочни CD опции, лихвените проценти по високодоходните спестовни сметки са много конкурентни. Не е трудно да намерите сметка, която предлага 4,5% до 5,5% APY или повече за сметка с висока доходност сега, особено ако желаете да използвате онлайн банка или кредитор. Депозит от $5000 в сметка с последния лихвен процент ще нарасне до $5225 след 12 месеца, без да се отчитат сложните лихви или каквито и да било допълнителни увеличения на лихвените проценти. И всичко, което трябва да направите, е да прехвърлите тази сума от обикновената си сметка в спестовна с висока доходност. Все още ще имате достъп до парите, както сте свикнали, докато те растат с по-висока скорост.

Започнете тук сега.

Цените може да се повишат

Високодоходните спестовни сметки имат променливи лихвени проценти, което означава, че те могат и ще се променят без предизвестие, понякога с бърз ритъм. И докато повишение на лихвените проценти благодарение на Федералния резерв е малко вероятно за септември, то може да се случи по-късно тази година, особено ако инфлацията остане по-висока от желаната. Но няма да можете да се възползвате от тези увеличения, ако парите ви са в обикновена сметка. След това депозит от $5000 в сметка с висока доходност този месец ще ви позволи незабавно да започнете да печелите лихва при по-висок процент, като същевременно позиционирате най-добре парите си за предстоящи допълнителни повишения на лихвите. Не губете печалби, които трябва да направите сега - и още, които трябва да направите преди края на годината.

Вие (вероятно) губите пари

Лихвени проценти по редовни спестявания сметките са минимални към средата на септември 2023 г. Със средната ставка само 0,43% за тези сметки, вероятно губите пари, като държите парите си в обикновена сметка, вместо в спестовна сметка с висока доходност или CD (или и двете) . Използвайки сумата от $5000 за редовна спестовна сметка през същите тези 12 месеца, вие ще увеличите печалбата си само с $21,50. Така че губите повече от $200 допълнително всяка година, като запазвате парите си недокоснати. Вместо това преместете $5000 в сметка с висока доходност и компенсирайте тези загубени средства сега.

Долната линия

По-високите лихвени проценти могат да попречат на личните ви финанси, така че направете всичко възможно, за да ограничите болка колкото е възможно повече. Високодоходните спестовни сметки са един от начините да направите това. Като направите депозит от $5000 в една от тези сметки сега, веднага ще започнете да печелите повече лихва върху спестяванията си. Но вие също така ще бъдете в отлична позиция да печелите повече, ако лихвите се повишат отново по-късно през 2023 г. И ако все още не сте сигурни, просто прегледайте числата и сравнете какво бихте могли да правите с високодоходен акаунт с какво вече сте направили тази година с обичайния си акаунт. Оттам започнете да пазарувате спестовни сметки с висока доходност и започнете да печелите повече пари!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР