С игналът срещу Иван Гешев не е политически PR. Това

...
С игналът срещу Иван Гешев не е политически PR. Това
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Сигналът срещу Иван Гешев не е политически PR

С игналът против Иван Гешев не е политически PR. Това сподели в изявление за служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Още от предходната година редица съсловни организации започнаха да пишат тревожни писма до Висш съдебен съвет и Инспектората, излагайки в тях държанието на основния прокурор. Това е както Съюзът на съдиите, по този начин и десетки адвокатски сътрудници ", напомни той.

Бойко Рашков изясни, че е подготвял сигнала против Гешев доста преди да му бъде препоръчано да заеме поста на длъжностен вътрешен министър.

"За никаква специфична цел не може да става дума. Дори считам, че материалът закъсня доста', уточни той, като добави, че в никакъв случай не е имал илюзията, че правосъден министър на ГЕРБ (бел. ред. Десислава Ахладова) би внесъл сигнал против обвинител номер едно.

По думите му личността на Иван Гешев не е най-важното и опит за реваншизъм няма.

"Трябва да се сложи въпросът за това по какъв начин е структурирана нашата прокуратура, дали основният прокурор у нас е действително в действителност виновен, или безусловно недостижим. Дали по този начин структуриран Висш съдебен съвет с представители на избрани политически партии, може да послужи за бламиране на такова предложение на политическа основа ", изясни служебният министър.

Според него в правосъдната система би трябвало да започва промяна и то неотложно. Рашков разгласи, че чака Висш съдебен съвет да няма кворум и по този начин да не се занимае със сигнала против Гешев.

"Дори да има кворум, чакам да създадат всички допустимо да отхвърлят предлагането ", добави той.

Според служебния министър третият вид е сигналът да се счете за безпочвен. "Нямам никакви илюзии. Нито аз, нито други, които разсъждават по този въпрос ", добави Бойко Рашков.

По мотив разпита на някогашния министър председател Бойко Борисов той сподели: "Действията на Бойко Борисов са политически PR, а не това, което понякога приказва Сийка Милева ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР