С идването на летните месеци и почивката край морето рискът

...
С идването на летните месеци и почивката край морето рискът
Коментари Харесай

Чешмяната вода в курортите ни заразява с летен вирус: Повръщане, диария, повишена температура, отпадналост и липса на апетит

С идването на летните месеци и почивката край морето рискът от заразяване с противен летен вирус както за нас, по този начин и за децата ни, се усилва неведнъж. За разлика от зимните вируси, за които са по-характерни респираторните проблеми, хремата и кашлицата, летните вируси нападат най-много стомашно-чревния тракт. Симптомите включват повръщане, диария, нараснала температура, изнемощялост и липса на вкус.
Най-често сме изложени на риск от сходен вид вируси в летните курорти, където има доста събрани хора вкупом, както и към водни басейни със съмнителна непорочност.
Всеизвестен факт е, че нашето Черноморие не се слави с изключително чиста вода, което прави риска забележителен.
Къпането в басейн също основава условия за разпространяване на летни вируси, изключително в случай че поддръжката не е на равнище.

Лекарите предлагат като съществена превантивна мярка прецизното съблюдаване на хигиена и миенето на ръцете допустимо най-често.
Носете постоянно със себе си влажни кърпички, както и дезинфектанти на спиртна основа. Стопиращ фактор за всяка зараза, без значение дали е вирусна или бактериална, се явява и положителното положение на имунната система. Важно изискване е да не се употребява чешмяна вода, която доста постоянно е източник на стомашно-чревни проблеми. Избягвайте и храненето в съмнителни заведения и бъдете доста деликатни с питателните артикули, които се продават на улицата и на плажа. Много лекари предлагат да се взимат пробиотици (полезните бактерии за нашия организъм), които да се пият превантивно още от първия ден на лятната почивка. Те покачват устойчивостта на организма против микробите и понижават риска от зараза.

Как да се предпазим
Средствата за подсилване на имунната система са изключително значими за боледуващите по-често, както и за хората с хронични болести. За най-удачен избор говорете с лекаря си, той най-добре познава здравословното ви положение, а и има опит от другите пациенти.
Почивката на легло оказва помощ на организма да се оправи с инфекцията. Ефикасни са противовирусните препарати, само че антибиотиците са безсилни против вирусите. Те дори може да влошат ситуацията, одобряват се единствено при бактериални затруднения, които могат да настъпят след петия ден от началото на заболяването. Приемайте доста течности, пилешка чорба, плодове, само че не се насилвайте да се храните в случай че нямате вкус.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР