С хвърлени протоколи от местните избори през 2019 г. пред

...
С хвърлени протоколи от местните избори през 2019 г. пред
Коментари Харесай

Протестиращи хвърлят протоколи от избори 2019 срещу връщането на хартиената бюлетина

С хвърлени протоколи от локалните избори през 2019 година пред северния вход на Народното събрание жители стачкуват против предлагането да бъде върната хартиената бюлетина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Организатори на акцията са лица от " Изправи се, България ", майките на деца с увреждания от " Системата ни убива " и Политическа партия МИР.

Връщането на хартиените бюлетини значи операция на изборите и кражба на гласове, съобщи пред публицисти ръководителят на " Изправи се, България " Мая Манолова. Според нея партиите, които са в 48-ото Народно заседание, нямат желание да вършат държавно управление или да се занимават с рецесиите в страната. " Статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ", добави Манолова.

Протестиращите раздадоха на депутатите, идващи на работа, хартиени протоколи от локалните избори в София през 2019 година

Провеждането на избори е част от националната сигурност на България, а с връщането на хартиената бюлетина тя се заплашва, сподели пред публицисти ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев. " Връщането на хартиена бюлетина значи операция на изборите и замяна на вота на българските жители ", счита той. Според него машинното гласоподаване е единственият вид за осъществяване на почтени избори у нас.

Преди дни парламентарната комисия по правни въпроси поддържа план на решение за промени в Изборния кодекс, които плануват гласоподавателят да може по собствен избор да гласоподава с хартиена бюлетина или с машина. Остава изискването да няма машинно гласоподаване, когато секцията е с по-малко от 300 гласоподаватели и в секции в чужбина, за образуването, на които са подадени по-малко от 300 заявки или в секции, в които на последните избори са дали своят вот по-малко от 300 гласоподаватели.

Днес в парламента се преглеждат законопроекти за изменение и допълнения на Изборния кодекс. Вчера от " Продължаваме Промяната " прочетоха декларация от трибуната на Народното събрание против връщането на гласуването с хартия. Служебният министър на правораздаването Крум Зарков пък съобщи, че " смесеното гласоподаване в една секция е допустимо най-лошият вид ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР