С хулиганство и омраза няма да решим проблемите в София.

...
С хулиганство и омраза няма да решим проблемите в София.
Коментари Харесай

Иван Таков към колегите си в СОС: С хулиганство и омраза няма да решим проблемите в София

С безчинство и ненавист няма да решим проблемите в София. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, оповестиха от пресцентъра на партията. Той направи коментара във връзка поредицата от събития, свързани със Столична община, от последните дни.

" За по-малко от седмица станахме очевидци на митинг с искане на оставката на кмета Фандъкова, провокиран от следващото ремонтно неблагополучие на ръководещите от ГЕРБ, опит за събаряне на украинското знаме от фасадата й и най-после -  следващ напор от страна на Демократична България за разглобяване на паметника на Съветската войска, напомни Иван Таков. - Имаше зрелища за медиите и никаква изгода за софиянци. Хулиганството и омразата ще доведат до нови проблеми, а не до решаването на съществуващите. И никой няма изгода от това ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София означи, че некачествените поправки се трансфораха в емблема на ръководството на София. " Но несравнимо по-голям проблем за нас сега е подозрителната тишина около  " Топлофикация - София " и бюджета за 2023-та година, сподели той. - Защото обезпечаването на газ не взема решение въпроса с задълженията на общинското сдружение. До края на зимния сезон те отново ще набъбнат и се чака да надвишават 2 милиарда, макар прихващането, което беше направено преди броени дни. Тоест, все още няма решение, а има отсрочване на казуса ".

Иван Таков добави, че за поредна година ръководещите вършат бюджета на мрачно. " Отново нямаме достъп до работата по него. По всичко проличава, че и тази година сътрудниците от ГЕРБ ще спазят неприятната процедура да ни го показват седмица преди неговото гласоподаване, разяснява

Иван Таков. - Тази година обаче обстановката освен в София, в страната, е доста по-различна. И градът ни се нуждае от обществен бюджет за идната година. Бюджет, който да наложи политики, създаващи резистентност. И позволяващи на жителите на София да бъдат ползватели на целия запас, който общината може да им предложи през този бюджет. Столичани имат право на достъп до всички публични богатства. И тези богатства, а не услуги, са отоплението на домовете, водоподаването, жилищната политика, превозът, образованието, опазването на здравето. Групата на Българска социалистическа партия в СОС пази и ще работи за тези политики в бюджета за 2023 година ".

Иван Таков разяснява и опита на общинския консултант Борислав Иванов да смъкна украинското знаме от фасадата на Столична община. " За всички към този момент е ясно, че знамето на Украйна е нелегално сложено на фасадата на Столична община, само че това не оправдава дейностите на заместник-председателя на СОС. Едно нелегално деяние не може да бъде поправено с друго такова, сподели водачът на Българска социалистическа партия - София. - Групата на Българска социалистическа партия има доста ясна позиция, която също е изрично срещу слагането на украинското знаме на фасадата на Столична община. Отстояваме я интензивно, само че по разпоредбите. Има ред в страната, който би трябвало да бъде спазван, макар че в съответния случай със знамето на Украйна точно кметът Фандъкова и ръководещите от ГЕРБ потъпкаха законите в страната. В това отношение те си наподобяват с Борислав Иванов. Просто първите нарушават закона безшумно, а вторият го прави шумно ".

Според Иван Таков, откритото писмо на съветниците от Демократична България до кмета Фандъкова с апел за разглобяване на паметника на Съветската войска, демонстрира впечатляващото неизменност в провокирането на ненавист и разделяне в обществото. " Агресията и озлоблението са принадлежности, познати от тъмните времена в историята, сподели той. - Не желая да допускам, че от Демократична България са подготвени да стигнат чак до такива крайности, с цел да подтиснат личните си комплекси. Отново ще кажа - паметниците са, с цел да бдят над късопаметните ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР