С Huawei GT 3 си мислех, че сме съвършеният отбор,

...
С Huawei GT 3 си мислех, че сме съвършеният отбор,
Коментари Харесай

Дрескод "Бяло": Huawei GT 3 Pro е готов да се потопи надълбоко с вас

С Huawei GT 3 си мислех, че сме съвършеният тим, до момента в който един ден не се появи GT 3 Pro. Ако Huawei GT 3 е грациозен, гальовен, даже внимателен, то GT 3 Pro на ръката ви е към този момент позиция. Това не е модел за всяка китка. GT 3 Pro е ослепително бял, напълно керамичен (има и вид с кожена каишка, който е на по-ниска цена) и е пораснал като пропорции (42,9 мм против 42 за GT3).

Белият цвят в света на часовниците е настрана направление, което си има своите върли почитатели, само че против тях стоят всички останали, които ги гледат леко скептично. Аз бях по-скоро от втората група, тъй като разликата сред класно бяло и това, което наподобява на фаянсови плочки, е една тънка линия. От Huawei несъмнено не са я прекрачили.

Huawei GT 3 има излъчването на нещо скъпо, припомня малко на дизайн-езика на Rado - и е толкоз характерен, че няма късмет да го помислите за Apple Watch. Химията сред керамичната верижка и кожата ви е като при обич от пръв взор. Huawei GT 3 наподобява премиум - към циферблата има украсителен златен кръг, който е формиран от гофрирани детайли - въодушевени от миди и море. Малко по-късно ще разберете и за какво. Със златен обков са и двете копчета вдясно.

Долният бутон е авансово надъхан за бърз достъп до спортните интензивности - вие можете да изберете функционалността, която най-често ползвате, например следене на съня, прогноза за времето или нещо по-полезно за вас самите. Горното копче имитира механично такова за навиване на часовник, само че в действителност ви разхожда из менютата на екрана. Без да е прекомерно тежък (в моя случай тъкмо 105 грама - с три изчезнали детайла от верижката), GT 3 Pro си тежи на мястото, тъй че да не се мести ненужно с всяко по-рязко придвижване на ръката ви.

Компонентите на верижката са по този начин направени, че да можете и сами да ги махате или добавяте, с цел да получите прецизен размер за всяка ръка. Онова, което същински ми доставя наслаждение, обаче е дисплеят. Въпреки че размерът се резервира и че индикаторите са същите на като на Huawei GT 3, той е по-лесен за четене и по-видим. Белият пръстен на часовника дава добър контрастност с черния екран, тъй че все едно центрира погледа ви, а черното наподобява още по-черно.

Ако желаете да си приказваме в числа, става дума за 1.32-инчов (3,35 см.) AMOLED HD пъстър екран с резолюция 466x466 HD. Операционната система е Harmony OS 2.0, което е най-хубавият " мотор " на Huawei. И работи прелестно с iOS. Батерията държи 7 дни - това е нещо, което ще ви хареса доста. Приемате позвънявания с доста положително качество на звука през Bluethoot връзка - можете да вършиме такива, да отговаряте на известия.

Друго ново допълнение е NFC, което ви разрешава да правите заплащания с часовника - към този момент не е ясно в кои райони на Европа ще работи, тъй като е въпрос за позволения отвън чистата технология. Вие може би не следите еволюцията на всеки артикул на Huawei, само че има нещо забавно, което се случва зад кулисите. Когато преди две години се появиха " говорещите очила " в партньорство с извънредно прогресивната марка Gentle Monster, това беше забележителна среща сред дизайн и технология

Последваха няколко много положителни модела слушалки, тонколона в колаборация с Devialet, с цел да се стигне до края на предходната година и премиерата на слушалките Lipstick, които от позиция на външен тип са съвсем като артефакт от поп-арта. Макар от Huawei да са по азиатски въздържани и да не споделят непотребни детайлности за това по какъв начин се раждат концепциите, това, което се знае, е, че през 2015 година компанията направи голяма инвестиция в Aesthetics Research Centre в Париж.

Там работят хора от автомобилната промишленост, от модата и интериорния дизайн. През 2018 година компанията отвори сходен център и в Милано, директно до Piazza Duomo. Задача на втория център е да докара до потребителите това чувство, което можем да обобщим като Made in Italy. Това изяснява и за какво златната верижка на GT 3 e с " миланска " плетка - с изключение на, че е присъща за премиум клас часовниците, тя напряко крещи " италиански дизайн ".

С новия модел GT 3 Pro, керамиката също сама приказва за себе си като по-скъп материал за правене на часовници. Устойчива на надраскване, неподвластна на остаряване, непроменяща цвета си. От една страна, керамиката е материал, който марки като упоменатите към този момент Rado и Channel харесват. От друга - тя е обичана за часовниците на спортистите и гмуркачите, тъй като устоя на ултравиолетовите лъчи. Ако се гмуркате и по-късно излезете на слънце, това било голямо предизвикателство за всеки метал, кожа или гума. Не и за керамиката обаче.

Въпреки външния си тип и макар обстоятелството, че в България беше показан като част от фешън ревю, профилът на Huawei GT 3 Pro не би трябвало да ви заблуждава. Часовникът мери всички спортни индикатори, сходно на предшествениците си от 3-та серия, плюс още няколко - гмуркане и голф. Ето че стана дума за море и миди. От Huawei споделят, че GT 3 Pro е издържал зашеметяващите 200 цикъла на водно налягане, което го прави подобаващ при свободни гмуркания на дълбочина до 30 метра.

Софтуерът записва дълготрайност на гмуркане и крива на дълбочината. Тренировъчният режим Apnea следи сърдечната периодичност, продължителността на задържане на дишане и началното време на стесняване на диафрагмата, с цел да ви помогне да увеличите задържането на дъха си, тъй че да сте по-добре готови за по-сложни подводни провокации. При голфа часовникът записва професионални данни на замахване като скорост на размах, движение на размах, време за завъртане и време на намаление.

Разполага с Driving range режим, който следва замаха ви до последния подробност, в това число със препоръки. Истината е, че този часовник може толкоз доста неща, че има късмет в никакъв случай да не ги разберете. Освен пулс, сатурация, равнище на стрес, качество на съня и температура на кожата, до края на годината той ще може да прави електрокардиограма и да мери твърдостта на артериите. Трябва ли ни джи пи изобщо? Още фотоси можете да видите в галерията ни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР