С Христо Иванов обсъдихме да премахнем фигурата на главния прокурор

...
С Христо Иванов обсъдихме да премахнем фигурата на главния прокурор
Коментари Харесай

Пеевски: С Христо Иванов обсъждахме да премахнем фигурата на главния прокурор

С Христо Иванов обсъдихме да премахнем фигурата на основния прокурор като цяло. С правосъдния министър говорихме за конституционната промяна. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Запознали са се през вчерашния ден, нали качихме на уеб страницата нашите оферти, те са много остарели към този момент, тъй като бяха преди година и половина. Видяхте, че приехме механизма да надзор на основния прокурор ", изясни Делян Пеевски.

Депутатът от Движение за права и свободи изясни, че това са били базови разисквания. „ Но дано не приказваме към този момент, дано забележим и техните оферти и ще обявим нататък, когато стартира да приказва комисията “, уточни той.

Пеевски разгласи, че преди година и половина от Движение за права и свободи са решили, че би трябвало да има конституционна промяна за унищожаване на въздействието на основния прокурор. „ Тогава орязахме напълно пълномощията на основния прокурор, в този момент несъмнено ще вървим към унищожаване на тази фигура “, сподели още той и попита дали тази фигура не тежи на обществото.

По отношение на импортираните в деловодството документи за „ Барселонагейт “ и дали се е срещнал с тях, Пеевски съобщи: „ За какво би трябвало да се срещна? “
Той разгласи, че не е коментирано участието му в конституционната комисия. „ Търсим консенсус. Тук не става въпрос за една персона. Всички имат планове, ще седнем и ще работим върху всички. Трябва да намерим общо единодушие, никой не може да господства тази комисия или тази конституция “, безапелационен е Пеевски и добави, че това е конституцията на България и би трябвало да я създадат дружно. Той посочи, че към момента от Движение за права и свободи не са видели план на ПП-ДБ, само че го чакат и когато го получат, ще го разясняват. Депутатът прикани процесът да не се форсира.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР