С хляб и сол посрещнаха 70-годишен парен локомотив в Септември

...
С хляб и сол посрещнаха 70-годишен парен локомотив в Септември
Коментари Харесай

70-годишен парен локомотив пристигна в Септември и Велинград

С самун и сол посрещнаха 70-годишен парен локомотив в Септември и Велинград Родопската теснолинейка, която съединява три планини – Родопите, Рила и Пирин, а в последните години сплотява по необикновен метод стотици хора към идеята за опазването и развиването й, през днешния ден отбелязва един от най-специалните дни в над 70-годишната си история.
 Дарик радио
В този празничен за страната ни ден Гражданско съдружие „ За теснолинейката “ и БДЖ сервират на пасажерите незабравимо пътешестване, самобитно връщане в предишното по живописния релсов път от Септември до Велинград.
 Дарик радио
За първи път държавните железници провеждат общодостъпно атракционно пътешестване с парен локомотив, който тегли 6 старинни вагона. 180-те места в тях бяха разпродадени единствено за 3 дни, въпреки че цената за ретрокомпозицията е в пъти по-висока от нормалната.-->
 Дарик радио
Неистовият интерес сякаш е най-хубавата вест – явно теснолинейката има бъдеще и капацитет за развиване.
 Дарик радио
По остарял национален бит на гарите в Септември и Велинград празничната ретрокомпозиция бе посрещната с самун и сол. За стотици хора, облекли национални носии в този специфичен за страната ни ден, влакчето още веднъж бе изключително прочувствен акцент от празника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР