С химна на Република България започна днешната официална церемония по

...
С химна на Република България започна днешната официална церемония по
Коментари Харесай

Откриха академичната година в сливенския филиал към Медицински университет-Варна

С химна на Република България стартира днешната публична гала по случай новата академична година във Филиал Сливен към Медицински университет-Варна. Сред формалните посетители в двора на висшето образователно заведение бе зам.-кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави управлението, университетския състав и студентите, като изрази удовлетворение от опцията да показа с тях тържествения миг. От името на кмета Стефан Радев тя връчи приветствен адрес на шефа на сливенския филиал проф. Иван Александров. В него кметът поздравява студентите за избора им на специалност, която е хуманна, човеколюбива, отдадена на човешкия живот и здраве. Той им пожелава тя да им носи задоволство и същинска наслада. Да бъдат неуморни и упорити и да намерят своя път на реализация и надграждане в родния Сливен. „ На всички студенти, които ще прекрачат за първи път прага на Филиал Сливен към Медицински университет-Варна „ Проф. доктор Параскев Стоянов “, желая да споделя, че са привилегировани да бъдат обучавани от висококвалифицирани експерти и виновни хора, за които медицината и грижата за здравето, са предопределение “, написа още в приветствения адрес от сливенския градоначалник. Поздравителен адрес бе получен и от ректора на варненския медицински университет проф. доктор Валентин Игнатов.

Сред формалните посетители на церемонията бяха още ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, шефове на лечебни заведения и болнични бази за образование, преподаватели, представители от РЗИ-Сливен, на Инженерно-педагогическия факултет, на РУО-Сливен и на Българския червен кръст(БЧК).

43 са първокурсниците тази година. 17 от тях ще се образоват по специалността „ Акушерка “, а 26 – за „ Медицинска сестра “. Те поставиха обичайна клетва на първокурсника.

Филиалът на Медицински университет-Варна в град Сливен е оголен с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 година Той реализира образование по специалностите от контролираните специалности „ Медицинска сестра “ и „ Акушерка “, постоянна форма на образование. Образователно-квалификационната степен е „ бакалавър “, а срокът на образование е 4 години, като последната е преддипломен стаж. Филиалът употребява напълно ресурсите на варненския университет, като огромна част от лекционния курс е електронно основан. Студентите имат опцията да слушат лекциите на своите преподаватели едновременно със своите състуденти от университета във Варна, с помощта на онлайн видео-конферентна връзка. Той разполага с шест лекционни зали с видео-конферентна връзка, учебно-практически кабинети, библиотека с обезпечен достъп до издания в типичен и цифров формат, компютърни зали, условия за спорт. Обучението в клинични условия се организира в базите на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, МБАЛ „ Хаджи Димитър “, както и в други характерни структурив гр. Сливен, като са обезпечени благоприятни условия за посещаване и осъществяване на занятия в университетските бази в гр. Варна. Студентите на Филиала имат опция за настаняване в общежитие в град Сливен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР