С химна на България и химна на Европейския съюз (ЕС)

...
С химна на България и химна на Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

Започна зимната сесия на Народното събрание

С химна на България и химна на Европейския съюз (ЕС) беше открита третата (зимна) сесия на 49-ото Народно заседание.   Народни представители от " Възраждане " седнаха по време на осъществяването на химна на Европейски Съюз.
  Съгласно парламентарния устав народните представители бяха във почивка за коледните и новогодишните празници от 22 декември до 10 януари.   При откриването на сесията ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пожела на народните представители сполучлива година, спокойна и ползотворна работа, заяви Българска телеграфна агенция. В началото на първото за тази година пленарно съвещание се записаха 199 депутати. 

  След това беше призната програмата за работа на Народното събрание за двата пленарни дни до края на седмицата.   В петък от 9:00 часа е очакван блиц надзор, в който съгласно парламентарния устав вземат участие министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. Росен Желязков обаче заяви, че Мария Габриел не е в страната.     В проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица е включено първото четене на промени в Закона за протекция и развиване на културата и промени в непрекъснати комисии.

Предвидено е чуване на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов по отношение на покачването на цените на водата приблизително с 15 % от 1 януари 2024 година Искането за чуване е импортирано от депутати от Парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “.    В плана на дневен ред е още първото четете на промени в Закона за професионалното обучение и образование, в Закона за признание на професионални квалификации, в Закона за висшето обучение и в Закона за предучилищното и учебното обучение.    Съгласно парламентарния устав народните представители бяха във почивка за коледните и новогодишните празници от 22 декември до 10 януари.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР