С хартиената бюлетина ще се увеличат гласовете на партии като

...
С хартиената бюлетина ще се увеличат гласовете на партии като
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Видеонаблюдението на изборите е като ВАР във футбола - осрано по български

" С хартиената бюлетина ще се усилят гласовете на партии като Българска социалистическа партия. Корнелия губи по 150 хиляди гласа, или по 15 депутати всякога и получава жалките 26 депутати през ноември предходната година и 25 в този момент през октомври. А се бореше за машинно гласоподаване. Колкото пъти Българска социалистическа партия е бръкнала в изборното законодателство, толкоз пъти се е простреляла в крайници или в гърдите. " С това атрактивно изказване стартира разбора си на измененията в Изборния кодекс проф. Михаил Константинов.

" Виодеонаблюдението на броенето на вота няма да има никакво практическо приложение. Гаранцията за правилно преброяване на бюлетините е, че във всяка комисия има представители на всички парламентарно показани политически сили. Каква по-голяма гаранция от това твоите хора да броят? Освен това – кои са тези, които в действително време ще наблюдават какво става?

Ще сложиш 12 000 или 24 000 наблюдаващи, които нонстоп ще гледат екраните като на ВАР – видео асистента на рефера при футбола, където пет души гледат и споделят има ли дузпа или не? То към този момент и във футбола има възражения... То няма нещо, което да е пристигнало в България и да не е осрано... " Каза още професорът пред " Труд ".

Михаил Константинов още веднъж повтори тезата си, че с машини се гласоподава единствено на няколко места в Европа, освен това със подозрителен резултат: " В Европа такова гласоподаване като нашето с машини няма, с изключение на нещо сходно в град Брюксел. Където имаше, го изхвърлиха със размах. Същото е и гласуването по интернет. Първо, такова гласоподаване по света съвсем няма. Така гласоподават единствено военнослужещите в Съединени американски щати, когато са зад граница, и доколкото знам –в два или три кантона в Швейцария. "

Според известния математик стотиците хиляди недействителни гласове при гласоподаване с бюлетини са мощно пресилени: " Истерията с недействителните гласове е мит, който драговолно се популяризира, в това число от образовани хора, което доста ме учудва. Защото на едни единствени избори има висок брой на недействителни гласове...

Това стана основно на изборите за общински съветници през 2019. Тогава обаче имаше 4 типа избори и общо близо 9 милиона гласа. Така че имаше 15% недействителни гласове единствено за съветници, което в действителност е доста. Това стана, тъй като хората споделяха свои мисли за майките и лелите на политиците върху бюлетините.

Избирателите се надпреварваха да пишат какво мислят за околните родственици на политиците и какво имат намерение да създадат с тези политици, в случай че ги докопат. Иначе на парламентарните избори през 2017 година недействителните гласове бяха 4%, през април предходната година, когато още се гласуваше смесено, бяха 2,7%. Така че това е лъжовен мит, който е комфортен за играчите с мадурките (Машините на Мадуро, както Бойо Борисов назовава устройствата за гласоподаване - бел. ред.).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР