С група от общо 13 състезатели и надежда за максимален

...
С група от общо 13 състезатели и надежда за максимален
Коментари Харесай

С надежда за максимален брой медали тръгват боксьорите ни за Европейските игри в Минск

С група от общо 13 състезатели и вяра за оптимален брой медали отпътува националният тим по бокс за Вторите Европейски игри, които ще се проведат в столицата на Беларус Минск от 21 до 30 юни. България ще бъде представeна от десетима боксьори при мъжете и три при дамите, а от треньорския щаб обявиха, че всички състезатели са добре готови и от тях се чака мощно показване. Особено значимо ще бъде надпреварата за мъжете, за които то е със статут на европейско състезание, до момента в който за дамите е подготовка към идните по-късно тази година континентален и планетарен шампионат.

" Подготовката мина чудесно. На предходното европейко състезание бяхме втори в отборното класиране, само че в този момент се надяваме на даже по-добро показване. Четирима от боксьорите ни се подготвяха в Куба, до момента в който останалите организираха лагер в Турция. Отборът е подмладен и всички са гладни за триумфи, само че въпреки всичко главната тежест ще падне върху по-опитните в състава ", сподели селекционерът на националния тим за мъже Жоел Арате.

Бившият национал Александър Александров, който сега води младежкия отбор, напомни, че България не съумя да вземе нито един орден в бокса на предходните Европейски игри, нито е успявала да вземе орден на двете европейски шампионати, които са били в Минск, само че е убеден, че състезателите имат нужните качества, с цел да трансформират отрицателната серия.

" Очаквам да се получи доста мощно съревнование. Това е предолимпийска година и присъединяване ще вземат най-хубавите боксьори. На предходните Игри не взехме орден, само че това няма толкоз огромно значение, тъй като в бокса постоянно могат да се случат изненади. Вижте да вземем за пример мача сред Руис и Джошуа. Надявам се, че ще бъдем задоволително безапелационни и няма да даваме мотиви на съдиите да ни режат ", сподели Александров.

Старши треньорът на женския тим Фикрет Реджебов сподели, че трите ни представителки Габриела Димитрова, Станимира Петрова и Деница Елисеева са в добра форма, въпреки сезонът при дамите занапред да стартира.
 " За нас това е начало на подготовката за втората част от годината, която ще бъде доста значима поради идните европейски и международни шампионати. Момичетата са подготвени. Имаме три квоти - до 51, до 57 и до 60 кг, като се надявам на положително показване ", показа Реджебов.

Относно женския отбор Жоел Арате сподели, че Деница Елисеева тренира с мъжете и се надява, че тя може реализира действителен пробив за орден.

Националите отпътуват за Минск на 18 юни (вторник) в 7:30 сутринта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР