С грандиозна изложба галерия Нирвана отбелязва 70-я рожден ден на

...
С грандиозна изложба галерия Нирвана отбелязва 70-я рожден ден на
Коментари Харесай

Изложба за 70-годишнината на прочутия творец Аршак - в Нирвана

С грандиозна галерия изложба Нирвана отбелязва 70-я рожден ден на известния художник Аршак Нерсисян, който към този момент не е измежду нас, само че остана вечно в историята на изкуството с шедьоврите си.

„ Аршак създаваше мостове с творбите си, успяваше да сплоти хора от разнообразни народи с картините си “, сподели на откриването притежателят на Нирвана Ники Младжов. Думите му бяха доказани и от посланика на Армения Армен Едигарян, който дойде на откриването със брачната половинка си и с консула на Армения у нас.
Художникът, който прекара огромна част от живота си в България, е показан в изложба Нирвана с платна от последните си години, някои от които в никакъв случай не са показвани, тъй като са основани месеци преди създателят да ни напусне.

Аршак е ослепителен представител на неокубизма, със собствен несравним жанр, акцентира кураторът на изложбата Аксиния Джурова.
Посланици и дипломати, предприемачи, изкуствоведи и художници се любуваха на ярките платна на създателя,които потвърждават античната максима,че изкуството е постоянно. Разкошни женски тела, влюбени двойки, древен сюжети, автобиографични детайли – и всичко това, обагрено от невероятни цветове и въодушевление, притегли вниманието на Евгени Минчев и на известната художничка Десислава Минчева, професор в НХА, на колекционери и представители на разнообразни сфери на изкуството.

Бизнесдамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков зарадваха притежателя на изложба Нирвана Ники Младжов, който е прочут и с любовта си към спорта, с монументално издание, отдадено на тениса.
Художникът Ники Янакиев, професорът от НХА Греди Асса, художникът Петър Пиронков и композиторът Хайгашод Агасян останаха дълго пред платната на Аршак, които са като същински гърмеж от цветове.

На част от платната е изобразена брачната половинка на Аршак – художничката Надя Станчева, която дълги години бе муза на създателя, въодушевил доста ценители да се възпламенят по актуалното изкуство.

Колекционери от цялата страна към този момент са показали интерес към творбите на Аршак, които могат да се видят на единствената галерия в София тази година. Творчеството на огромния художник, приет освен в България, само че и в целия свят, подвига високо летвата на актуалната живопис и е същинско предизвикателство за младите създатели.

Изложбата на Аршак може да се види в изложба Нирвана до 22 април.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР