С грандиозен рок концерт на Червения площад в Москва в

...
С грандиозен рок концерт на Червения площад в Москва в
Коментари Харесай

Грандиозен концерт тази вечер в Москва, очаква се присъствието на Путин

С величествен рок концерт на Червения площад в Москва в петък вечерта ще бъде отпразнувано завземането на 4 украински области.

Проблемно обаче е, че огромни елементи от областите сега са под контрола на украинската войска, която извърши сполучлива контраатака, а в окупираните региони работят партизански проукраински елементи.  

Очаква се президентът Владимир Путин лично да участва на събитието, както направи през 2014 година, откакто Москва разгласи, че е анексирала украинския полуостров Крим. Дни преди концерта достъпът до площада бе стеснен, издигнаха сцена с великански видеоекрани и билбордове, които гласят “Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон - Русия! ”, съобщи Новини.бг.

За по-рано през днешния ден е планувано Путин публично да подпише споразуменията за присъединение към Русия на 4-те области. Това е първата от редица правни стъпки, които съгласно Москва ще доведат до официално анексиране на 15% от територията на Украйна.

Анексирането няма да бъде прието от нито една страна от демократичния свят. 

Дотук се стигна, откакто в продължение на 5 дни на териториите на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР), както и в Запорожка и Херсонска област се организираха така наречен референдуми за включване в състава на Руската федерация. Според резултатите от гласуването в ЛНР “за ” присъединение са дали своят вот 98,42%, в ДНР - 99,23 %, в Херсонска област - 87,05 на 100, а в Запорожие - 93,11%.

Проруските водачи на 4-те области дойдоха в Москва още в четвъртък и ще участват на церемонията в едно от най-големите пространства на Кремъл - тържествената Георгиевска зала. Руският водач ще държи огромна тирада по време на събитието.

Още преди да нахлуе в Украйна, Путин призна ДНР и ЛНР за самостоятелни. Законът “За приемането в Руската федерация ” обаче изисква по сходен начин Москва първо да признае Херсонска и Запорожка област за независими  държави и ясно да уточни в какви тъкмо граници, защото там не всичко е окупирано.

След това президентът подписва междудържавни контракти, за чиято правда би трябвало да се произнесе Конституционният съд в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР