С градата на Народното читалище "Братя Грънчарови – 2002“, както

...
С градата на Народното читалище "Братя Грънчарови – 2002“, както
Коментари Харесай

Читалище Братя Грънчарови – 2002“ в Горна Оряховица ще бъде модернизирано за 3. 2 млн.лв. по проект по ОПРР 2014-2020

С градата на Народното читалище "Братя Грънчарови – 2002 “, както и стопанисваната от него най-голяма открита сцена в района - Летният спектакъл с потенциал от над 2 000 души, ще бъдат ремонтирани по самодейност на Община Горна Оряховица. По плана ще бъде реновиран важен културен център с повърхност от 3 975 кв.м. Основната постройка на читалището е издигната през 1977 година в присъщия за тези години архитектурен жанр. Намира се в източната част на града в непосредствена непосредственост до градския стадион „ Локомотив” и спортна зала „ Никола Петров”.

Проект BG16RFOP001-1.027-0009-С01 „ Обновяване и рационализация на културна инфраструктура в град Горна Оряховица “ планува реорганизация, рационализация и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, в това число обзавеждане и съоръжение на постройката на НЧ „ Братя Грънчарови-2002 “ с обща стойност на финансирането от 3 280 053,81 лева

Банка ДСК и дъщерното й сдружение Регионален фонд за градско развиване АД, което има мандат от Фонд на фондовете за ръководство на Фонда градско развиване за Северна България, договориха с община Горна Оряховица заемно финансиране в размер на 426 589 лева, като над половината от средствата се обезпечават като нисколихвено финансиране от Оперативна стратегия “Региони в напредък 2014 – 2020” (ОПРР 2014-2020), съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване. Общината ще взе участие от своя страна в инвестицията с 86 899,60 лева, а останалите 2 766 565,21 лева също ще бъдат предоставени като безплатни средства по Приоритетна ос 1 – Устойчиво и интегрирано градско развиване на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.

Реновирането на летния спектакъл включва построяването на козирка над сцената на амфитеатъра, замяна на седалките с нови, усилени с UV отбрана, както и обезпечаване на високо софтуерно профилирано театрално съоръжение и декори за спектаклите на лятната сцена.

В резултат на инвестицията, ще бъдат ремонтирани също по този начин вътрешните пространства и фасадата на главната постройка, при въвеждане на цялостни ограничения за енергийна успеваемост. Като част от плана, следва закупуване на ново съоръжение и обзавеждането за всички зали и пространства. След реализиране на плана, огромната зала на читалището - зала „ Варен “ - ще се оформи като камерен салон, с преносими столове и опция за настройване на залата съгласно съответното събитие. В нея биха могли да се провеждат разнообразни събития като изложения, срещи с забавни хора, детски театри и концерти и други.

Реновираното читалище ще се трансформира в културен привлекателен център освен за популацията на Горна Оряховица, а също по този начин и за хората от Велико Търново, Лясковец, Стражица и другите близки селища в региона.

Предвижда се ремонтните действия да започват в средата на месец май 2021г., а предстоящите резултати от реализацията на плана са осъвременена и актуализирана материална база на НЧ “Братя Грънчарови-2002 “, както и повишение качеството на културния живот на популацията.

Регионален фонд за градско развиване АД (РФГР, ), дъщерно сдружение на Банка ДСК.

Регионалният фонд има мандат от Фонда на фондовете за ръководство на Фонд Север, част от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. РФГР финансира обществени и частни планове при преференциални условия, което дава опция за осъществяване на планове с висока социална значителност в 13-те най-големи градове от Северна България, които мъчно биха били финансирани по обичайните банкови условия. Фонд Север е естествено продължение на самодейност JESSICA от предходния програмен интервал, чийто рециклиран запас остава разполагаем за възможни градски планове в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен.

Фонд на фондовете:

Основната активност на Фонда на фондовете е структурирането и ръководството на финансови принадлежности, съфинансирани от Европейските структурни и капиталови фондове, през програмния интервал 2014-2020.

Дружеството ръководи обществен запас в размер на над 660 милиона евро и предлага на пазара необятен диапазон от артикули за финансовия бранш, в това число финансиране, гаранции, фондове за дялово вложение и редица други.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Попитали поручик Ржевски: - Ржевски, кое е Вашето най-безумно предпочитание? - Никога не съм имал фамилно имение… - И какво от това? - Така бих… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВесела Бабинова и Люси Иларионов влизат в престъпната поредност този петъкПо този метод ще бъде основана комфортна връзка сред трен и метро за пътуващите от цяла Югозападна БългарияТолерантността към „ другите хора “ на национално равнище към момента не е толкоз необятно застъпенаДопълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионериПовечето лечебни заведения са цялостни и без кислородНе пропускайте комедийния сериал този петък от 21:00 ч. по NOVAВодачът бил самичък в колатаОт 30 април до 10 май ще може да се отворят " зелени коридори ", където има искащи да бъдат ваксинирани„ Западната дипломация е пособия за въздържане на Русия, само че всичко ще зависи от това дали са подготвени да преминат от думи към каузи ”, съобщи външният министър на УкрайнаДепутатите разгледаха два сходни плана на решенияСпоред министъра в оставка: „ С дебата по мораториум на решения на Министерския съвет се отклонява вниманието от съставянето на устойчиво и отговорно ръководство ”Вижте каква е причинатаТе заплашват компанията да разкрият чертежи и данни за устройствата ѝПо-рано Тома Биков сподели, че това ще се случи през днешния ден " Благодаря на всички, които съблюдаваха ограниченията ", сподели здравният министърВеществото, което се съдържа в хапчетата, е публично неразрешено от Европейска комисия поради сърдечно-съдовите затруднения, които предизвиква. Регистрирани са и редица смъртни случаиОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР