С говоренето за пари за общините Борисов се опитва да

...
С говоренето за пари за общините Борисов се опитва да
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: ГЕРБ малко се разпада, а Борисов си уволни депутат

С говоренето за пари за общините Борисов се пробва да потули един лек протест в ГЕРБ. Това разяснява депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

" Иска да си задоволи кметовете, тъй като те са там за 4 години. Има доста кметове, които вземат решение да стават самостоятелни, видяхме от президентството, че протягат ръка към някои претенденти ", добави той в ефика на националната телевизия.

По думите му ГЕРБ " малко се разпада ", а Борисов " си уволни народен представител ", визирайки напусналата Народното събрание Славена Точева.

" Единствената рецензия на господин Борисов от нощес беше против думата сглобка. Извадки от торбата с димките още три тези - приказва за налог здания, за недвижими парцели - все неща, които са препоръчани от хората, които седяха до него ".

Ананиев изясни, че в ПП-ДБ също има различия по отношение на смяната на налог здания, само че в случай че текстът бъде признат, всяка община ще може да си взема решение дали и по какъв начин да усили таксата.

" Борисов искаше го показа като че ли ПП-ДБ вършат нещо, което по някакъв метод ще навреди. Самите налози не са пипани от 2010 година ", сподели депутатът.

Според Ананиев е сюрреалистично Борисов да приказва за корупция " в деня, когато Барселонагейт стана Истанбулгейт ". Посочи, че в бюджета са оферират вложения от 12 милиарда, от които 1 милиарда - фонд за общините. Поблемът в общините обаче е че никой няма подготвени планове.

" Държавата споделя - ето пари за всички и те споделят - нямаме планове, нямаме административен потенциал да си напишем планове. Предадминистративната подготвеност в общините е на доста ниско равнище ".

Настимир Ананиев попита Бойко Борисов ще даде ли поименен лист на пенсионерите, чиито пенсии би трябвало да се замразят, откакто счита, че пенсиите не би трябвало да се подвигат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР