С голям успех премина спектакълът, който на 9 юни вечерта

...
С голям успех премина спектакълът, който на 9 юни вечерта
Коментари Харесай

Ансамбъл „Дунав“ с успешен концерт в Монтана

С огромен триумф мина спектакълът, който на 9 юни вечерта танцьорите, музикантите и солистите от Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “ показаха на сцената на Драматичния спектакъл в град Монтана.

Концертът е част от събитията, свързани с отбелязването на 50-годишнината от основаването на ансамбъла и отдаден на 80-годишнината от рождението на неговия дълготраен началник – композитора Генчо Генчев.

Първата от основаването на Общински културен институт „ Дунав “ огромна изява на ансамбъла отвън област Видин, бе призната извънредно добре от многочислената аудитория, измежду която бе и заместник-кметът на Община Видин по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова.

Под управлението на диригента Дилян Митов и хореографа Димитър Карчев, АНПТ „ Дунав “ показа забавна концертна стратегия, която получи бурните овации на феновете. Тя включваше главно музика на Генчо Генчев, както и осъществявания на песни от разнообразни фолклорни области на България. Представени бяха също танци, характерни за нашия край, които са от репертоара на ансамбъла, само че в последните години не са играни и в този момент са възобновени. Сред тях изключително усещане на публиката направиха „ Моряшкият танц “ и танцът „ Житината “, основан особено за театър на Ансамбъл „ Българе “, който до момента АНПТ „ Дунав “ е представял единствено един път преди години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР