С голям протест в два лъча на жители, близки и

...
С голям протест в два лъча на жители, близки и
Коментари Харесай

Стартира делото срещу близнаците-убийци от Цалапица

С огромен митинг в два лъча на поданици, близки и родственици на убития юноша Димитър Малинов от Цалапица в Районния съд в Пловдив се чака да стартира делото против братята Борислав и Валентин Динкови.

Първо хората се събраха в 10 часа пред прокуратурата в Пловдив и по-късно по обед пред Съдебната палата, където в 13.30 е планувано делото против Динкови.

Те са упрекнати за помагачество при укриването и бягството зад граница на обвинения като директен палач Рангел Бизюрев от същото село.

В момента той е арестуван в Дания, където апелира на две инстанции настояването на българските управляващи да бъде екстрадиран у нас.

Предишното правосъдно съвещание през януари бе отсрочено за финален път в очакване Рангел да бъде доведен в Пловдив за разпит. Тогава правосъдният състав предизвести, че в случай че до 26 февруари той не бъде наведен у нас, повече отсрочване на процеса няма да има. Засега няма информация Бизюрев да е екстрадиран.

Протестиращите от Цалапица упорстват да не се дава ход на делото против близнаците до връщането му. Те се притесняват, че освен това състояние братята, прехвърлящи напълно върху него виновността като палач, ще се разминат с нищожно наказване под 5 година отнемане от независимост, след съглашение по съкратената процедура. Затова околните на убития юноша упорстват прокуратурата да промени обвиняването към близнаците Динкови като съучастници в убийството.

„ Целта през днешния ден е делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови за укривателство по член 294. Ние не сме съгласни те да се водят укриватели, те са съучастници в ликвидиране. Тъй като Рангел Бизюрев не е екстрадиран, се дава ход на делото, без да е разпитан този, който е заподзрян за убийсвото в Окръжна прокуратура. Ние не сме съгласни. И за какво до този миг Рангел Бизюрев не беше екстрадиран? На 25 януари беше казано, че до 10 дни Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран, до този миг това не се случило “, сподели в изявление за Радио Пловдив майката на убития Митко Атанаска Бакалова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР