С голове на новата суперзвезда на световния футбол Ламин Ямал

...
С голове на новата суперзвезда на световния футбол Ламин Ямал
Коментари Харесай

16-годишният Ламин Ямал прати Испания на финал!

С голове на новата суперзвезда на международния футбол Ламин Ямал (16) и Дани Олмо Испания направи цялостен поврат против Франция още в първия четвърт час и изхвърли петлите на полуфинал с 2:1.

Ла Фурия Роха е на край и чака там спечелилият от срещата Англия – Нидерландия, на следващия ден.

Испания се класира за пети път на край на европейско състезание, като в последните четири случая – три пъти подвигна трофея. Няма различен тим, играл пети финали на Европейско!

Ямал пък се трансформира в най-младия голмайстор на Европейски шампионати.

Фланговият нападател на Барселона се разписа във вратата на Франция на 16 години, 11 месеца и 27 дни.

Така той изпревари швейцареца Йохан Фонлантен, който вкара още веднъж против петлите, само че на 18 години и 141 дни.

Голът на Ямал е евентуално най-красивият на шампионата до момента. В 21-ата минута детето-чудо на международния футбол навърза двама бранители на петлите на метри от пеналта, настройки невъзмутимо топката на мощния си ляв крайник и я насочи неспасяемо в горния десен ъгъл на френската врата, като даже облиза гредата.

Второто попадение за фуриите в 24-ата минута – на Дани Олмо, също бе впечатляващо, откакто по сходен метод навърза отбраната на петлите, само че и нахлу в пеналта, стреля мощно и след рикошет в краката на Жул Кунде топката опъна мрежата за повторно.

Испания можеше да поведе още в 7-ата минута, когато Ламин Ямал получи отдясно, след което прати центриране на далечната греда.

Фабиан Руис стреля с глава, а топката мина настрана от противниковата врата.

Две минути по-късно обаче Килиан Мбапе проби отляво и безусловно сложи топката на главата на Коло Муани за първия гол от игрова обстановка за Франция на ЕВРО 2024.

През второто полувреме Испания се прибра и разчиташе на контраатаки.

В 63-ата минута Упамекано бе открит с центриране на далечната греда. Бранителят стреля, само че заби топката мощно в земята, след което тя отскочи и мина над вратата на Испания.

В 76-ата минута Гризман потърси Мбапе в наказателното, а той опита да отклони. Топката бе изчистена, само че недобре и стигна до Тео Ернандес, който шутира под паника високо над вратата.

Пет минути по-късно Ламин Ямал пое отдясно, смени посоката и навлезе към центъра. Младежът стреля мощно с левия крайник от границата на наказателното, само че този му още веднъж превъзходен шут мина на сантиметри около врататанад горната греда на петлите.

Една от последните благоприятни условия за Франция бе за Килиан Мбапе. Той нахлу в противниковото наказателно, след което стреля по диагонала. Ударът му обаче мина високо над напречната греда.

В последните минути фуриите безусловно се гавреха с петлите с необятни разиглавания, промяна на къси и дълги пасове, което им бе задоволително и да ги изнервят, и да затвърдят усещането, че Франция е с най-неефективното нахлуване на това европейско.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР