С гол на Мемфис Депай в 40-ата минута Холандия се

...
С гол на Мемфис Депай в 40-ата минута Холандия се
Коментари Харесай

С гол на Депай Холандия победи подмладения отбор на Шотландия

С гол на Мемфис Депай в 40-ата минута Холандия се наложи с 1:0 над Шотландия в контролна среща, като и двата тима не съумяха да се класират за Световното състезание в Русия следващата година.

Домакините от Шотландия бяха водени от краткотрайния треньор Малки Макай, който заложи на млад и експирементален състав на стадион Питодри. Макай, за който е ясно, че не е измежду претендентите за поста на Гордън Стракън за непрекъснато, даде късмет на три момчета да създадат дебют с националната фланелка. Това са халфовете Райън Кристи и Калъм Макгрегър, както и десният защитник на Глазгоу Рейнджърс Райън Джак.

Изпълнителният шеф на Футболната асоциация на Шотландия Стюърт Ригън съобщи преди мача, че откакто бъде открит непрекъснат селекционер, Макай ще се върне на поста си тийм-мениджър на националните тимове.

20-годишният Киърън Тиърни от Селтик пък носеше капитанската лента в своя мач номер 9 с фланелката на страната, а като цяло младоците се понравиха на публиката със сърцатата си игра.

Холандците, които владееха повече топката, завоюваха мача с гола си пет минути преди края на първото полувреме след контраофанзива. Райън Бабел проби и пусна комфортна топка на крилото на френския Лион- Мемфис Депай, който на задна греда не сбърка.

Шотландците имаха две благоприятни условия да изравнят в по-късните стадии от мача. Най-напред резервата Джейсън Къмингс от обещаваща позиция беше прекомерно слаб, а удар с глава на Мат Филипс не откри задачата, макар че към него нямаше никакви противници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР