С гол на капитана Бруно Фернандеш Манчестър Юнайтед победи с

...
С гол на капитана Бруно Фернандеш Манчестър Юнайтед победи с
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед все пак победи Фулъм

С гол на капитана Бруно Фернандеш Манчестър Юнайтед победи с 1:0 като посетител Фулъм в първия мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Попадението на португалеца падна в първата минута на добавеното време на срещата и постави завършек на серията на " алените дяволи " от две следващи загуби във всички шампионати, предава БНР.

Двубоят на " Крейвън Котидж " в Лондон стартира с различен гол за гостите, който обаче по незнайни аргументи бе анулиран поради засада. Центриране на Кристиан Ериксен от фаул бе засечено от Алехандро Гарначо, който върна топката към Скот МакТоминей и за шотландеца не бе проблем да я вкара от към три метра. И Гарначо, и МакТоминей бяха в постоянни позиции, само че основният арбитър Джон Брукс и помощниците му за ВАР решиха, че Хари Магуайър е в засада и въздейства на играта, въпреки топката да мина на най-малко метър от него.

До края на първото полувреме Фулъм бе малко по-активният тим на терена, само че заплахите за домакините идваха най-вече след корнери.

Домакините постановиха сериозен напън в началните минути на втората част и само блестящите спасявания на вратаря Андре Онана резервираха нулевото равенството.

В 83-тата минута Манчестър Юнайтед имаше доста добър късмет да измъкне трите точки, само че ножичният удар на Антони Марсиал мина на сантиметри от страничната греда.

Така се стигна до последните секунди на постоянното време. Факундо Пелистри проби по десния фланг и загуби надзор над топката, само че на два пъти бранители на Фулъм я изчистваха в тялото му. Така тя се озова във Фернандеш, който с един финт отстрани трима бранители и с удар от границата на наказателното поле прониза Бернд Лено за 0:1.

С успеха Манчестър Юнайтед събра 18 точки и се върна на шесто място в класирането, на осем точки за водача Тотнъм. Фулъм е на 14-о място с 12 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР