С гол на Федерико Бернардески Ювентус постигна четвърта поредна победа

...
С гол на Федерико Бернардески Ювентус постигна четвърта поредна победа
Коментари Харесай

"Ювентус" прибра трите точки от Сардиния, но Дибала се контузи

С гол на Федерико Бернардески " Ювентус " реализира четвърта поредна победа в Серия " А ". Бившият футболист на " Фиорентина " стартира като титуляр при гостуването на " Каляри " и вкара единственото попадение за сложния триумф на своя отбор с 1:0. Чрез него първенците още веднъж се приближиха единствено на точка от водача в класирането " Наполи ", осигурявайки си и доста удобен задатък от осем точки по отношение на третия " Интер ".

Без Марио Манджукич, само че с Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и Бернардески в офанзива, гостите от Торино играха по-добре в първите минути. Дибала уцели напречната греда след съвършено изпълнен директен свободен удар, а малко по-късно Бернардески на собствен ред нацели страничния дирек с хубав изстрел.

--> Последваха два страхотни шанса, които домакините не използваха. В 27-ата минута Леонардо Паволети засече центриране от корнер, само че ударът от му отблизо разстояние бе отразен от Войчех Шченсни. Полският пазач, заместващ контузения Джанлуиджи Буфон в следващ мач, реагира ослепително и в заключителните секунди на полувремето. Той докосна топката след мощен шут на Диего Фариас, след което тя се отби от гредата.

Второто полувреме стартира кошмарно за " Ювентус ". Пауло Дибала получи разтежение, до момента в който спринтираше в центъра на терена, и бе сменен наложително от Дъглас Коста. Броени минути по-късно Макс Алегри бе заставен да направи още една промяна, откакто Сами Кедира пострада при тежък конфликт с Шченсни и очевидно не бе в положение да продължи дуела. На мястото на германеца влезе Манджукич, а " бяло-черните " минаха от 4-3-3 към по-офанзивното 4-2-3-1. Проблемите за гостите не свършиха дотук, тъй като и главата на Джорджо Киелини бе бинтована, поради аркада.

В целия този безпорядък Миралем Пянич пропусна добра опция, а след това играта продължи да бъде накъсвана с нарушавания на всеки 2-3 минути. 74-ата се оказа най-важната в мача на " Сардиния Арена ". Паволети бе останал да лежи на тревата пред наказателното поле на гостите, само че основният арбитър Калварезе не спря играта. " Ювентус " провежда положително нахлуване и след пробив и чудесно подаване на Коста, Бернардески се измъкна от отбраната и от три метра заби топката в мрежата. Атакуващият халф означи третия си гол за " Юве " в шампионата, а митингите на домакините продължиха даже и след подновяването на играта.

Малко по-късно се стигна до още по-спорен миг, откакто Бернардески игра с ръка в наказателното поле на своя отбор, пробвайки се да блокира центриране на някогашния ювентинец Симоне Падоин. Въпреки че бе употребена и системата ВАР за преразглеждане на обстановката, дузпа не бе отсъдена, а до края " Каляри " не сътвори ново състояние.

Така " Ювентус " завоюва седмо следващо посещение на о-в Сардиния. За последно торинци изгубиха там през 2009 година, когато Алегри бе треньор на " Каляри ", а настоящия ментор Диего Лопес бе в титулярния състав. В идващите 16 мача сред двата отбора от всички шампионати " бианконерите " нямат нито една загуба.

В идващия 21-ви кръг, мачовете от който ще се изиграят след двуседмична пауза на 20 и 21 януари, " Юве " приема " Дженоа ", а островитяните са домакини на " Милан ". " Каляри " заема 16-о място в класирането с 20 точки - пет повече от първия в зоната на изпадащите " Кротоне ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР