С гол на Ерлинг Холанд в 27-ата минута Манчестър Сити

...
С гол на Ерлинг Холанд в 27-ата минута Манчестър Сити
Коментари Харесай

Холанд най-после вкара и на Ливърпул и счупи рекорд, „червените“ не се дадоха на Сити

С гол на Ерлинг Холанд в 27-ата минута Манчестър Сити поведе с 1:0 на Ливърпул, само че изтърва трите точки в дербито на Висшата лига. С този гол норвежецът означи 50 попадения в британския шампионат и записа нов връх в конкуренцията. Той стана футболистът, който най-бързо в историята на Висшата лига съумя да вкара 50 гола – единствено за 48 мача. Дербито обаче приключи 1:1, откакто в 80-ата минута Тренд-Александър Арнолд означи за гостите. Преди мача треньорът на Сити Пеп Гуардиола уточни, че „ алените “ са най-сериозният претендент за купата във Висшата лига.

С попадението си Холанд най-сетне счупи каръка и означи и против „ алените “. Сега единственият клуб, който не е допускал негово попадение във вратата си във Висшата лига, е Брентфорд. Киборгът се причисли към Сити през лятото на 2022 година, а през предишния сезон вкара 36 гола в 35 мача във Висшата лига, записа осем асистенции и оказа помощ на тима да стигне до требъл – Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп.

Той означи 14 гола в 13 мача в лигата този сезон.

Сити не съумя да реализира 24-тата си поредна победа вкъщи и да изравни връх на Съндърланд, реализиран сред 1890 и 1892 година.

От друга страна, единствената победа на Ливърпул над Сити в предходните 14 мача в шампионата беше с 4:1 през ноември 2015 година (оттогава следваха 6 равенства и осем провали за „ алените “).

След шерването на по точка Манчестър Сити остава водач в класирането с 29 пункта, единствено с 1 пред Ливърпул.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР