С гол на Букайо Сака Арсенал успя да постигне пореден

...
С гол на Букайо Сака Арсенал успя да постигне пореден
Коментари Харесай

Пропусната дузпа остави Арсенал на върха във Висшата лига

С гол на Букайо Сака Арсенал съумя да реализира следващ триумф този сезон във Висшата лига откакто надделя с 1:0 Лийдс. Не бяха минали и 120 секунди игра, когато основният арбитър Крис Кавана изгуби връзка със своите асистенти. Прекъсването продължи близо 10 минути, преди реферът да прибере футболистите в съблекалните. В последна сметка, след близо 25 минути в съблекалните, Кавана изведе играчите назад на терена и дуелът бе възобновен.

В 35-ата минута водачът във Висшата лига поведе. Родриго сбърка с един дълъг пас към лявата половина на терена, а от това се възползва Сака, който направи двойно с Йодегор и излязе на хубава позиция, от която с десния крайник означи във вратата на Мелие.

В самото начало навторото полувреме Бамфорд прати топката в мрежата на йоркшърци, само че попадението не бе зачетено поради фал в офанзива на нападателя.

Четвърт час след началото на частта Уилям Салиба пое топката с ръка в наказателното си поле и след консултация с ВАР Крис Кавана отсъди дузпа. Патрик Бамфорд опита да се реваншира за двата си пропуща по-рано и анулирания си гол, само че прати топката около лявата греда на Рамсдейл.

В 70-ата минута Бамфорд излезе за трети път един на един с Рамсдейл, само че още веднъж не съумя да преодолее британския вратар. Дълбоко в продължението Габриел получи червен картон от съдията Крис Каванал, само че след интервенция на ВАР глобата беше понижена единствено до жълт картон.Така Арсенал към този момент има 27 точки в актива си - на четири пред Манчестър Сити, който играе по-късно с Ливърпул.
 
 
   
 
 

 
   
 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР