С гол на Андерсон Дуарте от ъгъла на наказателното поле

...
С гол на Андерсон Дуарте от ъгъла на наказателното поле
Коментари Харесай

Уругвай и Република Корея се класираха на 1/4-финалите на младежкото световно

С гол на Андерсон Дуарте от ъгъла на наказателното поле Уругвай спря полета на смелия тим на Гамбия на Световното състезание за младежи до 20 години, което се организира в Аржентина. Така след крайното 1:0 дребните уруси ще се изправят против тима на Съединени американски щати за място на полуфиналите. 

Мачът мина с доста единоборства и здрави влизания и в двете направления. Още в 17-ата минута опитният френски арбитър Франсоа Летешие в профил Мансур Мбайе от Гамбия, а в 4-тата минута на добавеното време на първата част Лусиано Родригес също видя аления картон поради подсичане на Дембо Саидхикан. Въпреки това, през второто полувреме уругвайците откриха резултата, откакто Алан Матуро откри непокрития Родригес и той с удар с левия крайник по земята вкара на вратаря Па Ебу Дамфа. След това Уругвай пропусна няколко отлични благоприятни условия да удвои преднината си. Тимът на Гамбия, въпреки и извънредно изтощен, опита офанзиви, с цел да стигне до тъждество, само че не им се получи. 

Победителят от мача Уругвай – Съединени американски щати на полуфинала ще срещне някой всред Бразилия и Израел. 

Република Корея – финалист от 2021-а година, в профил Еквадор в друга осминафинална среща в може би най-качествения дуел досега на шампионата. Корейците откриха резултата в 11-ата минута, когато Ли Юн-чжън прати топката в мрежата с красиво воле, а осем минути по-късно Джън Хоу-Бай удвои при съвършено разгърната контраофанзива. В 36-ата минута Еквадор получи правото да извърши дузпа, която беше доказана от системата за видеоповторения (ВАР), а Хуан Куеро не сбърка. Но три минути след началото на второто полувреме Шиок-Хюн Чой се извиси и вкара с глава за 3:1, възползвайки се от неточност на еквадорсксия вратар Хилмар Напа. 6 минути преди края на срещата Еквадор върна едно попадение посредством Себастиан Бахеро. До края момчетата от Южна Америка натиснаха, с цел да търсят тъждество, само че Република Корея удържа. При това състояние корейският отбор ще играе с Нигерия, а спечелилият от тази среща отива на Италия или Колумбия.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР