С годините много неща в тялото ни се променят и

...
С годините много неща в тялото ни се променят и
Коментари Харесай

По-млада и свежа: открийте своя тип стареене на кожата за най-добра грижа

С годините доста неща в тялото ни се трансформират и кожата на лицето ни носи едни от най-забележимите белези на остаряването. Признаци на отмалялост, тъмни кръгове под очите, нови бръчки...

Всичко това може на моменти да ви разстрои или изплаши, само че тези промени са симптом, че имате пълностоен живот.

► 

С вярната грижа за тялото и здравето си, всяка Edna жена може да приветства умерено и даже щастливо измененията, свързани с възрастта.
 image2_16x9.png Седмичен хороскоп за 11 - 17 март: избягвайте да вършиме прибързани избори На фокус
А в днешно време имаме и всевъзможни оръция в устрема да изглеждаме по-свежи и млади – артикули за хубост, здравна козметология, пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

► 

Разбира се, човек не трябва безсистемно да се подлага на всевъзможни съвременни процедури. Определянето на вашия вид стареене ще ви помогне да поемете по верния път, който ще докара до оптимални резултати тъкмо за вас.

Не постоянно е елементарно да се отговори на въпроса по какъв начин младото лице се разграничава от по-възрастното. И въпреки всичко специалистите показват общо пет морфотипа при стареенето на кожата:
деформационен вид стареене вид стареене с фини бръчки мускулен вид стареене изтощен вид стареене смесен вид стареене
Имайте поради, че макар насоките и модерните процедури, за които Edna постоянно споделя на своите читателки, самостоятелната консултация с кожен лекар или козметолог най-добре ще ви помогне да изберете подобаващите за вас процедури, както и козметика за домашна грижа за лицето.

► 

От уеб страницата womanhit беседват с козметика Кристина Пирумова, която има 15 години опит в козметологията. Тя предлага по какъв начин вярно да поддържате кожата си съгласно нейния вид стареене.

Деформационен вид стареене
Първият морфотип е най-характерен за дамите с наднормено тегло. Тяхната кожа постоянно може да остане гладка до дълбока напреднала възраст, само че въпреки всичко се следят обвързваните с възрастта промени. Основните характерности на морфотипа са:
издут и отекъл овал на лицето; отичане на тъканите; двойна брадичка; изразена назолабиална гънка; торбички под очите; увиснали клепачи.
 жена лице кожа iStock

Поради тази причина, макар гладкостта на кожата, лицето не наподобява свежо. Основният проблем при този вид е изразената подкожна лой и кожата с разширени пори, която от време на време задържа омазняване.

Наблюдава се и дисторция на тъканите в долната част на лицето. Препоръчват се процедури, които спомагат за уплътняването на подкожните мазнини : разтривки за подсилване на мускулите, гимнастика за лице, миостимулация, пилинг.

По предписание филърите са противопоказани заради засиления резултат на подутина на лицето.

Продължете в галерията към цялостния лист с видовете стареене на кожата и препоръките на експерти към какви процедури и практики да се насочите:
 Открийте своя вид стареене и се погрижете за кожата си  Открийте своя вид стареене и се погрижете за кожата си  Открийте своя вид стареене и се погрижете за кожата си  Открийте своя вид стареене и се погрижете за кожата си
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР