С глобален пазар на стойност 16,4 трилиона щатски долара (17%

...
С глобален пазар на стойност 16,4 трилиона щатски долара (17%
Коментари Харесай

Кои ще са най-търсените професионални профили и умения в глобалната индустрия

С световен пазар на стойност 16,4 трилиона щатски $ (17% от международния БВП) през 2021 година, производството се смята за гръбнака на общественото и икономическо развиване. Какви са световните HR трендове в индустриалната сфера, какви умения ще бъдат все по-търсени в близко бъдеще и кои ще са най-търсените професионални профили, наблюдава в нов доклад*Gi Group Holding, един от водещите международни снабдители на услуги за развиването на пазара на труда.
AI и автоматизацията в производството
Въпреки повишеното потребление на AI и автоматизацията в производството 51,3% от мениджърите споделят, че човешката работна мощ ще остане от решаващо значение за промишлеността. Докладът на Gi Group Holding открива, че 85% от вземащите решения в индустриалната промишленост имат вяра, че търсенето на характерни професионални профили ще се промени в бъдеще. Въпреки общоприетото разбиране, че софтуерните принадлежности ще обезсмислят огромен брой човешки работни места, повече от един на всеки двама (51,3%) мениджъри в производството са уверени, че работната мощ ще остане от решаващо значение в бъдеще. 23,3% чакат, че автоматизацията ще сътвори нови работни места и благоприятни условия за кариера, а други 20,3% считат, че служащите ще бъдат трансферирани на нови позиции.

Като цяло автоматизацията се преглежда като опция за фирмите да усилят производството и да останат конкурентоспособни, а за чиновниците да подобрят уменията си, да порастват професионално и да получават по-високи заплати. Това обаче може да съставлява риск за тези служащи с незадоволителни или остарели умения. В това отношение 33% от респондентите загатват, че доста служащи сега нямат верните умения за нови работни места, което акцентира решаващата роля, която образованието ще играе от ден на ден през идващите години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР