С гласуване в Министерски съвет в Италия бяха приети нови

...
С гласуване в Министерски съвет в Италия бяха приети нови
Коментари Харесай

В Италия приеха нови мерки за справяне с извънредната ситуация с газа


С гласоподаване в Министерски съвет в Италия бяха признати нови ограничения за справяне с изключителната обстановка с газа. Плана за икономисване на сила включва разпределението на доставките на газ и ограничение на потреблението. Мерките ще влязат в действие от началото на октомври.

В домовете, както и в публичните офиси, се планува понижаване на температурата с един градус, а отоплението вечер ще бъде включено за час по-малко. Индикацията на министъра на екологичния преход Роберто Чинголани включва и хипотезата за още по-силно понижаване на топлината в региони с мек климат.



Очаква се през идващия зимен сезон радиаторите да бъдат включени до два часа по-малко и до два градуса по-малко спрямо предишните години. В този случай това би било предложение, което ще бъде обещано на жителите.

Чрез ограничения за минимално понижаване на температурите на отопление, потребление на различни горива за лимитирани интервали и усъвършенствано потребление на сила ще бъде допустимо да се реализиран спестявания сред 3 и 6 милиарда кубически метра газ за една година.

Чинголани рапортува на Министерски съвет, че съхранението на газ в Италия се приближава до 83% и осведоми за настоящата работа на европейско равнище по покрива на цената на газа и отделянето на разноските за възобновима електрическа енергия спрямо термоелектрическа сила, създадена с газ.

Въпросите ще бъдат разисквани на идващите срещи на 7 и 9 септември, надлежно в Комисията и на министрите на 27-те страни членки. Министърът разгласи също, че идната седмица ще бъде стартиран необятен проект за поддръжка на бизнеса, който ще включва понижаване цената на силата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР