С гласовете на ГЕРБ - СДС, ПП - ДБ и

...
С гласовете на ГЕРБ - СДС, ПП - ДБ и
Коментари Харесай

Комисията за контрол над службите вече не е в ръцете на Възраждане

С гласовете на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Политическа партия - Демократична България и Движение за права и свободи Народното събрание одобри промени в Правилника за работа на Народното събрание, с които Комисията за надзор над службите за сигурност и потреблението на специфични разследващи средства към този момент няма да се управлява на ротационен принцип от представители на всички парламентарно показани обединения.

Променя се и правилото, по който тя се конструира - към този момент няма да е формирана на паритетен принцип, а по модела на останалите непрекъснати комисии.

Отхвърлено беше предлагането на Има Такъв Народ да се отстрани ограничаването народни представители да не могат да членуват в трета комисия и да се позволи това да става без възнаграждение.

Внесеният от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и от ген. Атанас Атанасова Проект на решение за промени на Правилника за активността на Народното събрание предложи ротационният принцип за председателстване да отпадне, защото комисията не провеждала постоянно своите съвещания, не внасяла отчети по доклади и законопроекти.

През предходната седмица Николай Дренчев от " Възраждане " пое председателството на комисията, което провокира остри реакции от страна на болшинството и на Делян Пеевски.

" Причината е единствено една-единствена и това е продължаващото преодоляване на службите от страна на сглобката ", сподели Петър Петров.

Според Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия този акт не е ориентиран единствено против " Възраждане ", а е удар против българската съпротива.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи своя догадка:

" Истинската причина да се внесе такова решение е разцеплението в ПП-ДБ и достолепието на Бойко Рашков. На последното съвещание Политическа партия - Демократична България - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи изгубиха болшинството в комисията. Защото Бойко Рашков се причисли към съпротива и гласоподава срещу безумията, които бяха импортирани като законопроект. Живеем в пълзящ диктат. Евроатлантизмът им към този момент е едно пробито смокиново листо, тъй като се вижда какво вършат откъм гърба ".

Управляващите обаче настояха, че повода за импортираните промени е само и единствено във " Възраждане ".

Йордан Иванов:

" Няма никакво преднамерено личностно отношение към Вас. Нещата са доста елементарни и те са директно свързани с българската национална сигурност. Най-големият непосреден риск пред Република България за националната ни сигурност произлиза от Русия. Едновременно с това " Възраждане " е неприкрито проруска партия ".

Искрен Митев:

" Вие би трябвало да признаете, че това, което се случва през днешния ден, е резултатът от вашите дейности, от вашето безобразно държание, от вашите безобразни обиди от тази естрада, от това, че се пробвате да блокирате работата на Народното събрание и поради това, че ясно от тази естрада вие изказвате тезите на непознати страни ".

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов: 

" В претекстовете няма нищо от това, което вие казахте - каква Русия, какви 5 лв., какви закани за националната сигурност?! Беше казано от други народни представители, че са неистина, не се била събирала комисията. Бойко Рашков ви го сподели апропо - който сега липсва и тъй като вие сте една в действителност доста незаконна тайфа, аз не знам какво се е случило с този човек и се тормозя за него ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР