С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС концесията на Лукойл“

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС концесията на Лукойл“
Коментари Харесай

Светкавично и окончателно: Концесията на „Лукойл“ е прекратена

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи концесията на „ Лукойл “ на пристанище Росенец беше прекъсната. Има Такъв Народ не участваха в гласуването, а Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ бяха срещу.

В рамките на три дни депутатите предвижиха законопроекта за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Той беше импортиран в сряда от водачите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи и планува точно концесията на съветската компания да се приключи в период от една седмица след гласоподаване на новите текстове през днешния ден. След това министерството на превоза поема оперативното ръководство на оборудванията.

От компанията през вчерашния ден заплашиха със съд поради политическите изказвания за контрабанда и желанията за прекратяването на концесията, предава „ 24 часа “.

Днес смяната, касаеща прекратяването на концесията беше призната с изключение на на първо, и на второ четене, което провокира бурна реакция на хората на Костадин Костадинов, който гласоподаваха срещу. Предложението за бързото приемане на измененията пристигна от Движение за права и свободи.

От „ Възраждане “ се заканиха, че ще сезират Конституционен съд поради решението на Народното събрание.

Българска социалистическа партия дефинираха днешния парламентарен ден като „ най-позорните дни в българската политика и един от най-злокобните в парламентарната процедура “.

Според лидерката на левицата Корнелия Нинова решението за „ Росенец “ е било взето без мотивация и оценка на въздействието върху екологията, стопанската система и цените.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР