С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС беше отхвърлено предложението

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС беше отхвърлено предложението
Коментари Харесай

Сглобката не прие младите да не плащат данък върху доходите

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи беше отхвърлено предлагането на Българска социалистическа партия за изменение на Закона за налозите върху приходите на физическите лица. " За " гласоподаваха 70 депутати, 6 бяха срещу, а 102 се въздържаха. Промените предвиждаха подкрепяне на младежите, които не са навършили 26-години, като техните приходи да са необлагаеми. Предлагаше се и приходите от трудови правни отношения до размера на линията на беднотия за всички лица, без значение от възрастта също да са необлагаеми. За краткотрайното понижение на директните данъчни приходи от облагането на трудовите хонорари на тези лица ще бъде обезщетено неведнъж в бъдещи интервали посредством генерирането от тях на обилни директни и косвени налози в интерес на бюджета, упорстваха социалистите.
Промените бяха показани от депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков. " Назрял е моментът за въвеждане на необлагаем най-малко и по този начин да бъдат освободени от част от данъчната тежест най-вече хора с ниски приходи. Това ще увеличи разполагаемия приход, който ще бъде употребен напълно за потребление  и ще има мощен подтикващ резултат за стопански напредък ", съобщи той. По думите на Гьоков мярката е ориентирана към към 2 милиона души, които работят за приходи, по-ниски от междинната работна заплата и изключително за 500-те хиляди, които са на минимална работна заплата. Той изясни, че се планува въвеждането на необлагаем най-малко да стане поетапно, с цел да не се натоварва бюджета.
" България се е стопила с 850 хиляди поданици за последните 10 години. Това е един факт, който би трябвало да ни накара да се замислим ", прикани секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова. Тя уточни, че по данни на съществени социологически изследвания, 91% от българите считат, че главният фактор да не раждат деца и да емигрират отвън България са ниските приходи.
" Демографската рецесия ни е безспорен приоритет. Безумие е да се каже, че в България няма демографски срив. Най-добрата обществена политика и на държавното управление на Кирил Петков, тъй като в него участваше Българска социалистическа партия. Как може по едно и също време в най-голямата рецесия в света -  следковидна, военна, икономическа и енергийна по едно и също време, да си преди всичко по индустриално произвеждане в Европа, каквото направихме ние. Т.е имаше развита стопанска система ", уточни Корнелия Нинова. " Безплатни детски градини и ясли, с помощта на Българска социалистическа партия. Безплатни учебници за деца, с помощта на Българска социалистическа партия. Данъчни облекчения за млади фамилии, които имат деца, с помощта на Българска социалистическа партия. Социална поддръжка за работещите и работещите небогати с нарастване на ваучерите за храна. Подкрепа на хората с увреждания. 20 милиарда лева обществена политика и осъществена стратегия ", напомни Нинова.
Според зам.-председателя на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев в 49-ото Народно заседание повече се дрънчи с оръжие и се приказва за " див евроатлантизъм ", в сравнение с да се пазят в задоволителна степен ползите на българските жители.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР