С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане и ИТН депутатите гласуваха

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, Възраждане и ИТН депутатите гласуваха
Коментари Харесай

Спорове за енергетиката в НС заради решението БЕХ да не внася цялата си печалба в бюджета

С гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Има Такъв Народ депутатите гласоподаваха Българския енергиен холдинг да резервира част от облагата си за предходната година, вместо да я внесе в бюджета. Финансовият министър дефинира решението като противоконституционно. Само преди два дни Министерският съвет издаде решение държавните предпирятия да внесат цялата си облага в бюджета. Според депутатите от ГЕРБ това би обезкървило енергетиката.

Остри рецензии против решението БЕХ да внесе облагата си в бюджета насочиха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.



" Колеги, с днешното решение доста ясно ще си проличи кой желае българската енергетика да бъде обезкървена ", сподели Жечо Станков, ГЕРБ-СДС.

" Помолих ви да не източвате повече енергетиката, да не вземете пари от енергетиката, да оставите парите в енергетиката, тъй като нямаме вложения, средствата ги взимате ", сподели Рамадан Аталай, Движение за права и свободи.

В отговор финансовият министър в оставка разяснява, че по време на своето ръководство ГЕРБ са източили енергетиката.



" Не, че желая да се заяждам, но ме дръпнахте малко за опашката. На мен ми се наложи да бъде министър на енергетиката след господин Добрев като министър на енергетиката. Заварих 800 млн. дупка, която трябваше да бъде запълнена и беше запълнена с верни решения. Парламентът сега основава проблеми ", сподели Асен Василев.

Финансовият министър съобщи, че решението ще бъде обещано на Конституционния съд, тъй като опонира на главния закон.

По-рано денем ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още веднъж влязоха в пререкания. От ПП-ДБ желаеха да бъде основана краткотрайна парламентарна комисия, която да проверява построяването на " Турски поток " у нас.



" България обслужи геополитическия интерес на Путин и на Русия, тъй като построявайки " Турски поток " ние дадохме мотив на Путин да стартира войната против Украйна ", разяснява Ивайло Мирчев - ПП-ДБ.

От ГЕРБ-СДС разясниха, че не се тормозят от работата на сходна комисия.

" Това, което чух доскоро, не мога да го дефинира по никакъв метод с изключение на като жалки брътвежи на едни безсилни хора. Винаги, когато няма какво да кажат, те стартират да приказват за Балкански поток ", уточни Теменужка Петкова - ГЕРБ-СДС.



Създаването на краткотрайната комисия по този начин и не беше гласувано през днешния ден в Народното събрание.

Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР