С гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, парламентът отхвърли

...
С гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, парламентът отхвърли
Коментари Харесай

НС отхвърли ветото на Радев и одобри промените за по-висок данък на старите коли

С гласовете на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ", Народното събрание отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане. Част от тях плануват увеличение на налога за старите коли. Депутатите взеха решение също да бъде въведен предел до 5000 лева при компенсациите за по-далечни родственици на починали при произшествия.

Опозицията нападна ръководещите, че с повдигането на налога за старите коли вкарват санкция беднотия. Според ГЕРБ и Патриотите обаче става дума за стотинки повече на месец.
Крум Зарков, Българска социалистическа партия: Да насърчаваш пазаруването на нови коли като таксуваш старите, е все едно на накажеш едно дете, на което са купили марципан, че няма два шоколада. Ерджан Ебатин, Движение за права и свободи: Подобен законопроект изкара хората на улицата. Той има ролята на политически акт, на обвиняване в беднотия.Искрен Веселинов, " Обединени патриоти ": Очевидно картата на сиромахомилството и доста мощна и постоянно се изкушаваме да посягаме към нея.
От левицата пресмятат, че нарастването за старите коли ще е съществено.
Георги Свиленски, Българска социалистическа партия: От 23 лв. - 32 лв.. Това са 50%. От 9 лв. - 32 лв.. Това са 350%.

Веселин Марешки, ръководител на " Воля ": Веднага давате опция на сътрудниците от ГЕРБ да кажат, че по ваше време пенсията е била 100 лв., в този момент е 300 и това е 300% нарастване.
От ГЕРБ дадоха образци, че в този момент законът разрешава притежатели на избрани марки спортни коли да заплащат налог от 6,50, който след измененията ще скочи на 500-600 лв..
Александър Иванов, ГЕРБ: Аз мисля, че е заслужено тези хора с по-мощните коли да заплащат по-висок налог.
В причините против президентското несъгласие, ръководещите не пропуснаха да нападат и президента поради случай с колата на първата дама.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: От момента, когато завършиха президентските избори, президентската двойка се движи единствено в насрещното придвижване. Вчерашният случай е доказателство за това.

Таско Ерменков, Българска социалистическа партия: Когато ръкопляскате на неща, които нямат нищо общо с живота, а са част от жълтата преса, на следващия ден народът ще ви ръкопляска по други ваши елементи!  Отхвърлиха президентското несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане Отхвърлиха президентското несъгласие върху Закона за корпоративното подоходно облагане
Парламентът отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане. Част от тях плануват увеличение на налога...

Парламентът одобри дефинитивно и друга значима смяна. Няма да има таван за компенсациите за близки родственици на починали при произшествия - съпрузи, деца и родители. Лимит от 5000 лева беше въведен за отдалечен кръг родственици. Партньорите от " Атака " се оповестиха против смяната.
Явор Нотев, " Атака ": Г-н Борисов прикани депутатите да не поддържат това предложение преди необятно публично разискване.

Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народно събрание: Това е салдото и вероятният компромис през днешния ден, с цел да може три милиона автомобилисти да не получат двойно и тройно нарастване на гражданската отговорност.
Според ГЕРБ това е методът да се резервира цената на застраховките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР