С гласовете на ГЕРБ и групата на Автентична лява БСП“,

...
С гласовете на ГЕРБ и групата на Автентична лява БСП“,
Коментари Харесай

Губи ли Пловдив Панаира? ГЕРБ и алтернативното БСП приеха апорта на варненските акции

С гласовете на ГЕРБ и групата на „ Автентична лява Българска социалистическа партия “, Общинският съвет на Пловдив одобри апорта на варненските акции на Панаира в „ Пълдин Туринвест “. Това ще разреши на предприемача Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на сдружението и да стане мажоритарен притежател на Международното пловдивско ревю.

Решението упълномощава представителят на локалния парламент да гласоподава „ за “ всички решения на Общото заседание на сдружението на 9 или на 24 януари, на което акционерите ще одобряват акциите от морската столица.

Не се одобри поисканото преди този момент гласоподаване поименно. 28 съветника бяха „ за “, а 21 –„ срещу “, като част от тях напуснаха демонстративно залата на Общински съвет. Решението провокира и сериозното неодобрение на присъстващите на сесията протестиращи жители.

Веднага по-късно локалният парламент утвърди с 28 гласа „ за “ кметът на града да упражни блокираща квота на общината в договорката.

Веселина Александрова от Демократична България съобщи, че става въпрос за юридически проблем и прикани още веднъж Здравко Димитров да апелира решението на акционерите на „ Пълдин Туринвест “.

Припомням, че при увеличение на капитала на Гергов в сдружението ще се понижи присъединяване на Община Пловдив в качеството й на акционер - от 25 % на 22.9 %, и по този метод заплахата градът на тепетата да загуби една от емблемите си и за ориста на Панаира да се вземат единствено еднолични решения, е безусловно действителна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР